В Україні з року в рік у нас політичні змагання, - Володимир Гройсман
В Україні з року в рік у нас політичні змагання, - Володимир Гройсман

В Україні з року в рік у нас політичні змагання, - Володимир Гройсман

Володимир Гройсман, український державний і політичний діяч, колишній прем'єр-міністр України розповів про неправильні орієнтири в політичній конструкції України.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Про це він розповів у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

«В Україні з року в рік у нас політичні змагання. У мене питання є – а за що змагаються політики чи політичні партії? За владу. І тут мені здається критична помилка в тому, що це наша така політична культура на даний момент. Змагаються за владу. Змагатись потрібно за рішення, за ідеї, за рецепти на конституційній кухні, за план дій, за стратегію. А влада – це лише інструмент, щоб їх реалізувати. У нас виходить зовсім все по-іншому», - заявив Володимир Гройсман.

Політик зазначив, що запис інтерв’ю проходив у в день народження В’ячеслава Чорновола. На думку Володимира Гройсмана, Чорновіл був тим політиком, в якого була ідея, який говорив про силу закону, а не про закон сили і відстоював демократичну Україну, а не авторитаризм, суспільну дискусію, а не чвари і розбіжності всередині.

«Він говорив, що Україна починається з тебе. А це так і є. Тому я вважаю, що ми з вами як українці в цілому гідні зовсім іншої політичної пропозиції, ніж вона була досі. Я не хочу нікого критикувати з тих чи інших політичних сил. Просто SWOT-аналіз треба зробити – плюси і мінуси. І це стає зрозумілим. Ми достатньо дорослі – нам 30 років. Ми маємо переходити до усвідомлення цієї конкретної політичної державотворчої місії кожного політичного лідера, лідера навіть громади. А що стосується самої конструкції влади, то вона не працює», - вважає Володимир Гройсман.

Як повідомляє Знай.ua, раніше народний депутат Данило Гетманцев назвав податкову службу корупційним механізмом, що системно працює.

Також Знай.ua повідомляв, що експрем'єр Володимир Гройсман звинуватив нинішній уряд у нездатності розв'язати газову проблему.

Источник материала
loader
loader