​Вперше за 170 років: Одеса змагається за проведення найбільшої міжнародної виставки світу
​Вперше за 170 років: Одеса змагається за проведення найбільшої міжнародної виставки світу

​Вперше за 170 років: Одеса змагається за проведення найбільшої міжнародної виставки світу

Вперше за 170 років на проведення однієї з найамбіційніших подій у світі претендує українське місто. Наша Одеса.

Мільйони туристів з усього світу з'їжджаються на Expo, яка проходить лише 1 раз на 5 років. Конкурс міст, які хочуть приймати виставку, розпочинається майже за 10 років до дати, щоби переможець встиг підготуватися.

Разом із Свириденко Юлія та Кариною Кардаш представили перший етап — концепцію Expo 2030 міжнародному журі — делегатам із більш ніж 170 країн.

Крім Одеси, на проведення Expo 2030 претендують Рим (Італія), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), Пусан (Республіка Корея) та Москва (Росія).

Міжнародна виставка Expo — масштабна міжнародна подія, в межах якої країни демонструють свої досягнення в інноваціях, технологічних розробках (саме для Expo колись було побудовано Ейфелеву вежу), презентують культуру, традиції, пропонують бачення майбутнього.

Expo в Україні — наш шанс показати себе та заручитися підтримкою з усього світу. Ми готові докласти всіх необхідних зусиль, щоб гідно прийняти цей амбітний проєкт. Зробимо все для того, щоб світ бачив нашу відкритість, величезний потенціал та готовність до змін.

Що ми отримаємо, якщо Одеса переможе в цьому найскладнішому конкурсі (результати будуть лише наприкінці 2023 року)?

  • Інвестиції. Expo завжди приваблює великих міжнародних партнерів. Таким чином, витрати на підготовку знижуються до таких, які заплановані в рамках розвитку інфраструктури. Нагадаю, що йдеться про проєкт, підготовка до якого триває 7 років.
  • Рекламу — причому як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках.
  • Дуже багато туристів. На перші Expo приїжджали 6 мільйонів людей, зараз — 30 мільйонів. Навіть якщо кожен залишить в Україні 100 доларів, йдеться про 3 мільярди доларів.
  • І найголовніше — проведення всесвітньої виставки може стати найпотужнішим імпульсом розвитку. Привернути увагу всього світу до продемонстрованих можливостей країни та її потенціа

    Источник материала
    Поделиться сюжетом