13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Син Єлизавети II принц Ендрю може втратити титул через секс з підлітком
Син Єлизавети II принц Ендрю може втратити титул через секс з підлітком

Син Єлизавети II принц Ендрю може втратити титул через секс з підлітком

Нещодавно суд Південного округу Нью-Йорка оприлюднив угоду Вірджинії Джуффре та Джефрі Епштейна, якого жінка звинувачує у сексуальній експлуатації. У справі йдеться також про співучасть у злочині сина королеви Єлизавети ІІ принца Ендрю. Якщо його провину доведуть, герцогу Йоркському загрожує "внутрішнє вигнання".

Про це пише ВВС.

Ключовий документ

Зазначається, що оприлюднений документ, який датується 2009 роком, може стати ключовим у справі Вірджинії Джуффре. В угоді йдеться, що жінка отримує 500 тис. доларів в обмін на припинення розгляду її позову проти Епштейна. Одним із пунктів є відмова від позовів щодо "потенційних відповідачів", із якими пов'язаний покійний фінансист. Серед них з’явилося ім’я принца Ендрю.

Принц Ендрю

Про позов Джуффре проти принца Ендрю стало відомо влітку минулого року. Жінка стверджує, що 20 років тому у віці 17 років вона піддавалася сексуальній експлуатації з боку Джефрі Епштейна та його подруги Гіслейн Максвелл, яку визнали винною у розбещенні малолітніх.

Вірджинія запевняє, що надавала сексуальні послуги також знайомим своїх експлуататорів, серед яких відомі і публічні особи, зокрема і принц Ендрю.

Сам герцог Йоркський відкидає усі звинувачення, а спільні фото з Джуффре називає фальшивими.

Принц Ендрю, Вірджинія Джуффре та Гіслейн Максвелл у 2001 році

У вівторок, 4 січня, суд Мангеттену продовжить розгляд позову проти сина Єлизавети ІІ. Під час нього буде розглянуто також вищезгаданий документ. У ньому зазначається, що Джуффре відмовляється від претензій до Епштейна та "будь-якої фізичної або юридичної особи, яка може бути включена як потенційний відповідач".

Окрім цього, у тексті угоди йдеться, що її не можна вважати визнанням провини будь-якої зі сторін. Представники принца Ендрю розраховують, що угода допоможе припинити розгляд позову. Юрист Ендрю Бреттлер зазначив, що документ "стосувався абсолютно всіх, кого Джуффре може звинуватити у майбутніх позовах, обґрунтовано чи ні".

Вірджинія Джуффре

Позбавлять титулу?

Якщо принц Ендрю програє позов Вірджинії Джуффре, його можуть попросити припинити використовувати титул його високості. Видання Times, посилаючись на власні джерела, пише, що програш у справі для герцога Йоркського означитиме також припинення співпраці з благодійними організаціями і відправлення сина королеви Єлизавети ІІ у якусь форму "внутрішнього вигнання".

У Букінгемському палаці вже обговорюють ідеї, як захистити королівський титул, якщо принц Ендрю програє в суді. Його не зможуть відправити у відставку, але можна попросити герцога відмовитися на якийсь час від титулу. 

Це порівнюють із ситуацією герцога та герцогині Сассекських. Їх не позбавили титулу, але попросили його не використовувати.

Нагадаємо, що принц Гаррі і Меган Маркл вперше показали дочку і налякали фанатів.

Читайте також, що на сина Єлизавети II, принца Ендрю, подали до суду за зґвалтування підлітка.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом