У Чернівецькому художньому музеї відкрилася новорічно-різдвяна виставка
У Чернівецькому художньому музеї відкрилася новорічно-різдвяна виставка

У Чернівецькому художньому музеї відкрилася новорічно-різдвяна виставка

Сьогодні, 5 січня 2022 року, в Чернівецькому художньому музеї відкрилася новорічно-різдвяна виставка творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва "Чуєш, я до тебе йду! Знаю нову коляду!".

- Як говорить назва самої виставки, це такий святковий настрій, з яким ми розпочинаємо кожен рік, і з яким ми йдемо, пливемо, літаємо протягом січня. Відповідно до цього митці, як ніхто інший, відчувають цю святковість і потрібність занотовувати, залишати у своїй пам'яті якісь фрагменти цього свята. Сьогодні я вдячний кожному з авторів робіт, які представлені на цій виставці. Це справжній святковий настрій нашої Буковини. Це Маланка, це Різдво, це Новий рік, це гарна, сніжна зима. Це ті моменти, протягом яких ми почуваємо себе задоволеними і щасливими. Це ті моменти, з якими ми потім проживатимемо весь рік, - розповів куратор виставки, старший науковий співробітник художнього музею Альберт Комарі.

Експозиція виставки складається з творів, що зберігаються у фондах Чернівецького художнього музею. Тут представлені зимові пейзажі, традиційні маланкарські маски, коляда, народні традиції. Автори даних робіт - це відомі як в Україні, так і за її межами художники та майстри декоративно-ужиткового мистецтва Буковини.

- Я спеціально не розвісив під час відкриття етикетки і не вказані автори цих робіт. Можливо, якщо хтось впізнає певного автора, напишіть у книзі відгуків. Кожен з тих, хто правильно напише ім'я автора, отримає особисто від мене маленький спеціальний приз, - додав Альберт Комарі.

Фото та відео Артема КОЗМЕНКА

Источник материала
Поделиться сюжетом