В Україні хочуть заборонити феєрверки і петарди
В Україні хочуть заборонити феєрверки і петарди

В Україні хочуть заборонити феєрверки і петарди

Українці вимагають заборони на ввезення, продаж і використання піротехніки в країні у зв'язку з тим, що від використання таких виробів гинуть птахи, травмуються самі підривники, а також отримують стрес ветерани АТО.

Одразу три петиції відповідного роду зареєстрували на сайті глави держави Володимира Зеленського.

Найбільш підтримувана петиція про заборону піротехніки

Найбільший рівень підтримки станом на 5 січня фіксується у петиції "Про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів. Закриття всіх магазинів піротехніки. Штраф за невиконання у розмірі від 15 тис. грн", зареєстрованої 28 грудня. Автор документа - Анастасія Плиска.

Українці вимагають заборонити піротехніку

Жінка акцентувала увагу на страшних наслідках від використання таких виробів. Як зазначила українка, самі "підривники" в результаті таких розваг позбавляються очей, травмують руки і т.д. крім того, нерідко вибухи піротехніки призводять до важких стресів фронтовиків, а також вони заважають людям похилого віку і маленьким дітям. Кожне таке свято закінчується втечею від господарів і попаданням в смертельну небезпеку домашніх собак, крім того гинуть птахи, у яких неодноразово фіксували зупинку серця і різні травми.

Петиція набрала 5635 голосів з необхідних 25 тисяч. До кінця голосування ще 83 дні.

Інші подібні петиції

Також 22 грудня схожа петиція була зареєстрована Ольгою Дмитренко. Вона звернулася з проханням до глави держави про заборону використовувати і продавати піротехніку до закінчення війни, і введення кримінальної відповідальності і штрафу в розмірі 10 тисяч гривень на користь Збройних сил України.

Штрафи за використання піротехніки хочуть витратити на потреби ЗСУ

Крім того, 4 січня Світлана Рупчева звернулася із закликом ввести заборону на використання в Україні феєрверків, салютів та іншої піротехніки, звуки вибухів яких нагадують ветеранам АТО бій, що вводить їх у стан тривожності. Поки за петицію проголосувало 325 осіб.

Читайте також: "Ще не напали на Україну, а вже несуть втрати": у Росії полковник поліції загинув через салют.

Ще ми писали, що у Херсоні через зауваження з приводу петарди побили депутата від "Європейської солідарності".

Щоб не пропустити найцікавіші новини читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом