Папа Римський Франциск засудив людей, які заводять домашніх улюбленців
Папа Римський Франциск засудив людей, які заводять домашніх улюбленців

Папа Римський Франциск засудив людей, які заводять домашніх улюбленців

Папа Римський Франциск розкритикував людей, які обирають домашніх тварин, замість того, щоб завести дитину. Понтифік назвав це проявом егоїзму.

Про це пише The Guardian.

"Ми спостерігаємо прояв егоїзму. Ми бачимо, що деякі люди не хочуть мати дитину", - говорить Папа Франциск. Він додав, що часом пари виховують лише одну дитину, але при цьому заводять безліч котів і собак, які замінюють їм дітей. На думку понтифіка, це звучить смішно, але сьогодні така реальність.

Папа Франциск закликає заводити дітей

Суспільство втрачає людяність

Папа Франциск додав, що така практика дуже популярна сьогодні, але вона принижує людей і позбавляє людяності.

"...цивілізація старіє без людяності, тому що ми втрачаємо багатство батьківства і материнства", - говорить Папа Римський.

Папа Римський і домашні тварини

Зазначимо, що сам Папа Франциск не утримує домашніх тварин в резиденції у Ватикані. Раніше, у 2014 році, він уже заявляв, що заводити тварин замість дітей – це прояв "культурної деградації". 

Понтифік також додав, що мати емоційні стосунки з тваринами завжди "легші". Адже у парі батьки-діти часто виникають складнощі.

Папа Франциск закликає заводити дітей

Цієї середи, 5 січня, Папа Франциск звернувся до потенційних батьків і попросив їх "не боятися" вступати в батьківські права, незважаючи на те, що народження дитини – це ризик. Понтифік зазначив, що не мати дитину і заперечувати батьківство ще більш ризиковано. Також лідер католиків закликав пари, які не можуть стати батьками з біологічних причин, не цуратися усиновлення.

Нагадаємо, що Папа Римський постійно критикує падіння народжуваності у розвиненому світі і те, що люди обирають кар’єру і заробляння грошей, замість створення сім’ї.

Нагадаємо, що папа Римський Франциск несподівано підтримав феміністок.

Читайте також, що папа Римський заявив, що не вважає секс поза шлюбом серйозним гріхом.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом