Росія відправила в Казахстан "миротворців", які вбивали наших воїнів на Донбасі
Росія відправила в Казахстан "миротворців", які вбивали наших воїнів на Донбасі

Росія відправила в Казахстан "миротворців", які вбивали наших воїнів на Донбасі

На тлі масових протестів в Казахстані і введення надзвичайної ситуації Рада колективної безпеки ОДКБ 6 грудня прийняла рішення ввести в країну російські війська для умиротворення.

Про це повідомляє Міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm.

Присутність військовослужбовців потрібна для зачистки?

Згідно з інформацією першоджерела, в державі висадилися військово-транспортні літаки Россії, на борту яких знаходилися військовослужбовці десантних спецпідрозділів ЗС РФ. Зокрема, команда миротворців складалася з 45-ї окремої бригади спеціального призначення ВДВ, 98-ї дивізії ВДВ і війська Центру спеціального призначення РФ "Сенеж".

До Казахстану прибули російські десантники, які воювали на Сході України

Завдяки дослідженню InformNapalm відомо, що всі ці підрозділи брали участь в окупації Криму і в боях на Сході України. Наприклад, зі складу 98-ї дивізії ВДВ в Україні дислокувалися 217-й парашутно-десантний полк і 331-й парашутно-десантний полк. Що цікаво, тепер військовослужбовці повинні нібито виконати "миротворчу місію" в Казахстані.

Россі була підготовлена заздалегідь

За словами експерта програми "Міжнародна і внутрішня політика" аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ігоря Тишкевича, реакція ОДБК на звернення президента Казахстану Токаєва для надання військової допомоги була занадто блискавичною. Швидше за все, думає експерт, введення військ було підготовлено заздалегідь, а миротворча місія – всього лише прикриття для встановлення впливу на території Казахстану.

Росія направила в Казахстан миротворців, щоб врегулювати протести

"Щоб відправити за 3 000 кілометрів російських десантників, це означає, що це контрактники, які повинні бути в казармах, адже у літака є час підльоту. Повинен бути проведений технічний огляд і обслуговування техніки. Повинні бути завантажені боєкомплекти. Це означає, що російські військові були готові до відправки в Казахстан пізніше обідньої години вчорашнього дня. Тобто, за 6 годин до звернення Токаєва", - розсудив Ігор Тишкевич.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що опозиціонер Мухтар Аблязов показав "український слід" протестів у Казахстані.

Також ми писали, що "Путін, введи війська": український нардеп вирушив до Казахстану прославляти Кремль.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом