Таліби заарештували популярного афганського професора, який критикував уряд
Таліби заарештували популярного афганського професора, який критикував уряд

Таліби заарештували популярного афганського професора, який критикував уряд

КИЇВ. 9 січня. УНН. Таліби заарештували популярного університетського професора і відвертого критика афганських урядів, що змінювали один одного, у тому числі нових правителів у Кабулі. Про це УНН інформує з посиланням на АР.

Деталі

Професора Файзуалла Джалала затримано розвідувальним підрозділом талібів. Група звинуватила професора у "безглуздих висловлюваннях у соціальних мережах, які провокували людей проти уряду та грали з людською гідністю".

TOLO TV, найбільший телеканал Афганістану, на якому Файзуалла Джалал був частим коментатором, написав у Твіттері, що Джалал був заарештований "імовірно за звинувачення на адресу урядових відомств".

Офіційної відповіді уряду на запити про арешт Джалала не надходило.

Джалал є чоловіком однієї з перших жінок-кандидатів у президенти країни Масуди Джалал, яка балотувалася проти колишнього президента Хаміда Карзая у 2004 році.

Додамо

Таліби захопили контроль над Афганістаном у серпні минулого року перед хаотичним відходом Америки 31 серпня після майже 20 років війни. Ісламські бойовики, які стали правителями, раніше перебували при владі з 1996 по 2001 рік.

Афганістан стикнувся з гуманітарною кризою епічних масштабів, при цьому Організація Об'єднаних Націй попереджає, що 90% із 38-мільйонного населення країни гостро потребують допомоги.

Теги по теме
Афганистан
Источник материала
Поделиться сюжетом