Внаслідок авіаудару по Тиграю загинули щонайменше 56 мирних жителів
Внаслідок авіаудару по Тиграю загинули щонайменше 56 мирних жителів

Внаслідок авіаудару по Тиграю загинули щонайменше 56 мирних жителів

КИЇВ. 9 січня. УНН. Внаслідок авіаудару по регіону Тиграй в Ефіопії загинуло щонайменше 56 людей у ​​таборі для переміщених осіб. Війна в країні продовжується, незважаючи на розмови уряду про примирення. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Представники уряду та збройних сил Ефіопії не прокоментувати авіаудар.

Повідомлення про авіаудар табору в Дедебіті на північному заході Тиграю надійшли наступного дня після того, як прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед опублікував послання про примирення до Різдва після 14 місяців війни.

Більша частина Тиграю залишається відрізаною від світу.

Доповнення

Гуманітарне агентство ООН повідомило наприкінці минулого місяця, що в період з 19 по 24 грудня "авіаудари по Тиграю призвели до масових жертв серед цивільного населення, у тому числі до десятків убитих людей, що зробило цю серію повітряних атак і жертв найінтенсивнішою з жовтня". У повідомленні йдеться, що більшість нападів та жертв було зареєстровано у містах на півдні Тиграю.

Агентство ООН у справах біженців повідомило в четвер, що напередодні внаслідок авіаудару по табору Маї Айні було вбито трьох еритрейських біженців, двоє з них - діти.

У п'ятницю уряд Ефіопії оголосив про амністію деяким із найвищих політичних ув'язнених країни, зокрема високопосадовцям партії Тиграй. Міністерство юстиції Ефіопії заявило, що амністію було надано "для того, щоб зробити майбутній національний діалог успішним та інклюзивним".

Ефіопські законодавці минулого місяця схвалили законопроект щодо створення комісії з національного діалогу на тлі міжнародного тиску з метою переговорів про припинення війни.

За оцінками, десятки тисяч людей було вбито під час війни, що вибухнула у листопаді 2020 року між ефіопськими силами і силами Тиграю, які колись очолювали країну.

Теги по теме
война Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом