19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Медведчук назвав спосіб подолати енергокризу в Україні
Медведчук назвав спосіб подолати енергокризу в Україні

Медведчук назвав спосіб подолати енергокризу в Україні

Україні необхідно разом з Євросоюзом і Росією створити газовий консорціум для безперебійного транзиту блакитного палива з Росії, повідомив глава політради Української партії "Опозиційна платформа – за життя" Віктор Медведчук.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

За його словами, щоб зберегти газотранспортну систему (ГТС) України і запобігти катастрофі в енергетиці, українській владі необхідно припинити "політичні спекуляції" на темі газу і діяти в інтересах громадян, повідомляється на сайті політсили.

Медведчук підкреслив, що для безперебійних поставок газу за "реальною ціною, без переплат європейським посередникам" слід почати переговори про постачання російського блакитного палива.

Як зазначили в прес-службі політсили, необхідний "якомога оперативніший старт переговорів" про збереження транзиту палива з РФ до Європи через територію України.

"Заради безперебійного прокачування російського блакитного палива по українській трубі (це дозволило б зберегти газотранспортну систему України і забезпечити їй майбутнє) потрібно предметно підійти до теми створення тристороннього газотранспортного консорціуму, розмови про який ведуться вже багато років. Консорціуму за участю, крім України, з одного боку Російської Федерації, яка здатна виступити гарантом і забезпечити безперебійне прокачування блакитного палива через територію України, і з іншого боку Європейського Союзу, в якому знаходяться споживачі російського газу, що транзитується через Україну", - сказав Медведчук.

Раніше повідомлялося, що підземні сховища (ПСГ) України заповнений на 43% менше, ніж на аналогічну дату роком раніше, запаси природного газу станом на 1 січня становлять 13,517 млрд кубометрів.

Колишній міністр внутрішніх справ України генерал-полковник Анатолій Могильов заявив про жахливі перспективи для країни через помилки Києва. Могильов нагадав в ефірі телеканалу UkrLive, що через високі ціни на газ у державі закривати велика кількість хлібопекарень, підприємств металургії та хімії. Це, в свою чергу, провокує зростання безробіття.

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны