Українці повертаються на роботу в Європу: на кордоні кілометрові черги
Українці повертаються на роботу в Європу: на кордоні кілометрові черги

Українці повертаються на роботу в Європу: на кордоні кілометрові черги

Традиційно після новорічно-різдвяних свят на західному кордоні в Україні утворюються довжелезні черги, адже українці масово повертаються на роботу до Польщі та інших європейських країн.

Про це пише ТСН.

Станом на 9 січня, у Львівській області на усіх шести пунктах пропуску в чергах застрягли понад шість сотень автомобілів. Найскладніша ситуація у "Краковці". Тут ряд автомобілів розтягнувся на три кілометри.

Водії розповідають, що кожного року трапляється по-різному. У черзі можна застрягнути на годину-дві, а іноді доводиться чекати і по дев’ять годин.

Кілометрові черги – явище передбачуване

Кілометрові черги на кордоні з Польщею перед пунктами пропуску на виїзд на початку січня – це сезонне і передбачуване явище, розповідають українські прикордонники.

На кордоні з Польщею кілометрові черги. Скріншот: ТСН

За дев’ятигодинну денну зміну 9 січня з української сторони пропустили 450 автомобілів. Зазначається, що вітчизняні прикордонники переговорили з польською стороною, де також намагаються забезпечити динамічний пропуск.

Начальник відділення інспекторів прикордонної служби "Краківець" Сергій Веретільник говорить, що ускладненні після новорічних свят відбувається щороку. Цього очікували, тому збільшили кількість складу змін прикордонних нарядів. Оформлення проводять на всіх смугах для легковиків в пунктах пропуску. У "Краківці" їх чотири.

Начальник відділення інспекторів прикордонної служби "Краківець" Сергій Веретільник. Скріншот: ТСН

Найскладніша ситуація на пунктах пропуску "Шегиня" і "Краковець", адже звідси найлегше через Польщу дістатися до інших країн Європи. Найдовші черги на пунктах пропуску очікуються 9-10 січня. Однак скупчення автомобілів може протриматися до кінця тижня.

Нагадаємо, що в Польщі спростили процедуру працевлаштування українців.

Читайте також, що в Польщі під час святкування Нового року забили до смерті українця.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом