Захворів студент із Конго: у Харкові виявили випадок малярії
Захворів студент із Конго: у Харкові виявили випадок малярії

Захворів студент із Конго: у Харкові виявили випадок малярії

КИЇВ. 10 січня. УНН. У Харкові з початку року зареєстрували один випадок малярії. Її завіз студент з Конго, який прибув на навчання. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що для дообстеження, встановлення діагнозу та лікування хворого госпіталізовано до терапевтичного відділення комунального некомерційного підприємства "Міська клінічна лікарня №31" Харківської міської ради.

"В осередку за місцем проживання хворого, фахівцями Харківської міської філії нашої установи проведено епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів", — додали у центрі.

Нагадаємо

У ВООЗ заявили, що 94% випадків малярії фіксується в Африці та рекомендували вакцини проти хвороби.

Довідка

Малярія — інфекційне захворювання, яке спричинюють найпростіші з роду плазмодіїв (Plasmodium, зокрема 80-90 % випадків смерті припадає на тропічну малярію, яку породжує Plasmodium falciparum). Передається людині при укусах комарів роду Anopheles (так званих "малярійних комарів"). Перебіг хвороби супроводжується гарячкою, ознобом, потінням, спленомегалією (збільшенням розмірів селезінки), гепатомегалією (збільшенням розмірів печінки) і анемією, характеризується хронічним перебігом з можливістю рецидивів.

Теги по теме
Харьков и Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом