Вже скоро в Україні скоротять термін дії COVID-сертифікатів
Вже скоро в Україні скоротять термін дії COVID-сертифікатів

Вже скоро в Україні скоротять термін дії COVID-сертифікатів

Уряд України прийняв рішення скоротити термін дії COVID-сертифікатів за вакцинацію проти коронавірусу з одного року до дев’яти місяців. Рішення вступить у дію в найближчі кілька днів.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла заступниця голови МОЗ з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Рішення вже прийняли в ЄС

Мова йде про "зелений" COVID-сертифікат, який отримує українець після того, як закінчує імунізацію двома дозами препарату проти коронавірусу.

Марія Карчевич розповіла про COVID-сертифікати

В ЄС відповідне рішення про скорочення терміну дії сертифікатів про щеплення проти COVID-19 з року до дев’яти місяців прийняли ще у грудні минулого року. Сьогодні, 10 січня, воно набуло чинності, а з 1 лютого нововведення запрацює в 27 країнах Європейського Союзу.

Україна йде таким самим шляхом. За словами Марії Карчевич, Верховна Рада готує аналогічне рішення. Остаточно питання вирішиться уже цього тижня:

"Ми готуємо таке ж рішення на рівні українського законодавства. Воно буде прийняте орієнтовно цього тижня. Термін дії COVID-сертифікатів буде скорочений: вже не один рік, а 270 днів", - говорить чиновниця.

COVID-сертифікати в Україні діятимуть лише 270 днів

Нагадаємо, що Україна приєднається до глобальної мережі COVID-сертифікатів. Це дозволить нашим громадянам відвідувати понад вісімдесят країн світу без проходження обов’язкового ПЛР-тестування та самоізоляції. Зараз для громадян України відкрито 52 країни.

Нагадаємо, що в Україні вакциновані бустерною дозою отримають нові COVID-сертифікати.

Читайте також, що у Франції знайшли новий штам COVID-19, вже є перші інфіковані.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом