Смертельна ДТП у Харкові: суддя Янцовська відмовилася розглядати справу 16-річного водія Infinity
Смертельна ДТП у Харкові: суддя Янцовська відмовилася розглядати справу 16-річного водія Infinity

Смертельна ДТП у Харкові: суддя Янцовська відмовилася розглядати справу 16-річного водія Infinity

КИЇВ. 13 січня. УНН. Суддя Червонозаводського суду Харкова Тетяна Янцовська заявила самовідвід у справі 16-річного водія Infinity Миколи Харківського, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП. Про це журналісту УНН повідомили в суді.

Цитата

На запитання, чи дійсно Янцовська заявила про самовідвід, у суді відповіли:«Ухвала була винесена вчора. Від 12 січня було заявлено самовідвід у кримінальному провадженні відносно Харківського».

Деталі

У суді зазначили, що наразі нового суддю не призначено.

Що було раніше

У Червонозаводському суді Харкова на 19 січня заплановано підготовче судове засідання у справі Миколи Харківського.

Справа надійшла до провадження судді Тетяни Янцовської, яка раніше дала два роки умовно Харківському, який поранив із травматичного пістолета у 2019 році двох людей.

Контекст

6 жовтня приблизно о 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталося зіткнення автомобілів Chevrolet Aveo та Infiniti, який рухався на червоний сигнал світлофора та за кермом якого перебував підозрюваний.

Внаслідок аварії водій Chevrolet загинув на місці. Трьох пасажирів Infiniti — двох хлопців 19 років та 16-річну дівчину з тяжкими травмами доправили до лікарні. У поліції наголосили, що водії обох транспортних засобів не мають ознак алкогольного сп'яніння.

Фігурантом у справі є 16-річний водій Infiniti, якого затримали внаслідок автоаварії. 27 жовтня йому оголосили підозру. 28 жовтня суд у Харкові відправив хлопця до СІЗО на два місяці без альтернативи у вигляді застави.

Як стало відомо УНН, батьків 16-річного водія Infiniti Миколи Харківського можуть притягнути до кримінальної відповідальності за двома статтями Кримінального кодексу. У такому разі їм може загрожувати позбавлення волі до 5 років.
Сам водій Infinity на момент скоєння смертельної ДТП у місті Харків не мав розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки.

У грудні 2021 року завершили досудове розслідування у справі про смертельну ДТП у Харкові за участю 16-річного Харківського.

Теги по теме
ДТП Суд Харьков и Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом