У Києві пройде благодійний аукціон мистецьких робіт: чим він цікавий
У Києві пройде благодійний аукціон мистецьких робіт: чим він цікавий

У Києві пройде благодійний аукціон мистецьких робіт: чим він цікавий

Конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» був започаткований Народною артисткою України Галиною Яблонською
фото: Укрінформ

Під час заходу можна буде вільно поспілкуватися з автором проєкту Галиною Яблонською

У Києві 22 січня відбудеться зустріч з Народною артисткою Галиною Яблонською та благодійний аукціон мистецьких робіт, кошти з якого підуть на проведення Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи». Як повідомляють організатори, у заході візьмуть участь метри українського живопису, серед яких: Народний художник України Іван Марчук, відомі письменники та художники.

Під час благодійного аукціону можна буде вільно поспілкуватися з автором проєкту Галиною Яблонською, Анатолієм Паламаренко, Олесем Харченко, Валентиною Ковальською, Кирилом Стеценко.

На аукціоні будуть представлені численні мистецькі роботи: картини, книги, фоторепродукції, вироби ручної роботи тощо. З ними можна буде заздалегідь ознайомитися у приміщенні галереї Vakulenko Art Consulting починаючи з середи, 19 січня.

Кошти, отримані під час заходу, спрямовуються на розвиток проєкту, який набуде круглорічної динаміки.

Міжнародний проєкт-конкурс був започаткований у 2016 році Народною артисткою Галиною Яблонською, як громадська ініціатива. За шість років існування до проєкту з 67 країн світу надійшло понад 2200 заявок, що майже 5000 учасників. Вірші Шевченка пролунали 60-ма мовами світу. Наймолодшому учаснику конкурсу три роки, а найстаршому – 99.

Нагадаємо, українка перемогла на всесвітньому поетичному конкурсі у Парижі. До слова, видатний український режисер звернувся до Зеленського із пропозицією.

Источник материала
Поделиться сюжетом