У Нацраді обурені російськомовним новорічним ефіром на українських каналах
У Нацраді обурені російськомовним новорічним ефіром на українських каналах

У Нацраді обурені російськомовним новорічним ефіром на українських каналах

Регулятор провів моніторинг і зараз опрацьовує його результати.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела моніторинг святкового ефіру на українських каналах 31 грудня 2021 року та 1 січня 2022 року, і реагуватиме на порушення. Про це під час засідання регулятора повідомив член Нацради Максим Онопрієнко.

«Ми розчаровані та серйозно обуренні такої кількості російськомовного наповнення у період свят. І це позиція не лише Нацради та суспільства. Стільки невдоволення глядачів та скарг ми не отримували вже давно. Мовникам слід взяти це до уваги», – сказав він.

Також Онопрієнко зазначив, що Нацрада вже має результати моніторингу і бачить основних порушників. Однак наразі триває опрацювання усіх матеріалів моніторингу, а після цього регулятор вживатиме відповідних заходів.

«Наявність такої кількості російськомовного продукту 31 грудня та 1 січня – це неприйнятно. Зараз час поважати свою аудиторію і не давати їй "советские" фільми, попсу та російськомовний контент», – додав Максим Онопрієнко.

Перший заступник голови Валентин Коваль звернув увагу, що найвищі рейтинги у згаданий період мали «1+1» та «Україна», які показували власний продукт. Хоча цей продукт також здебільшого був російськомовним.

«Ті, хто зробили ставку на радянські фільми програли», – резюмував він.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк додала: «Я би зробила висновок, що суспільство пішло далеко вперед і випередило своє телебачення, яке досі вважає, що радянщина досі в голові у глядачів».

Герасим'юк зазначила, що порадували на свята регіональні мовники, які пропонували своїм аудиторіям хороший український продукт.

Нагадаємо, лідером новорічної ночі, а також 31 грудня 2021 року та 1 січня 2022 року став телеканал «1+1». Також святковий ефір був вдалим для телеканалу «Україна», який посів другу сходинку у топі новорічної ночі попри його падіння в останньому півріччі.

Ілюстрація: скріншот

Теги по теме
Новый год
Источник материала
Поделиться сюжетом