Байдена уже поінформували про кібератаку в Україні: у Вашингтоні запропонували Києву допомогу у розслідуванні
Байдена уже поінформували про кібератаку в Україні: у Вашингтоні запропонували Києву допомогу у розслідуванні

Байдена уже поінформували про кібератаку в Україні: у Вашингтоні запропонували Києву допомогу у розслідуванні

КИЇВ. 14 січня. УНН. У США запропонували Україні допомогу у розслідуванні нічної кібератаки на сайти держорганів, а також додали президента Джо Байдена уже поінформували. Про це "Голосу Америки" заявили у Раді національної безпеки США, передає УНН.

Цитата

"США та наші союзники та партнери занепокоєні цією кібератакою, президента вже поінформовано. Ми контактуємо з українською стороною та запропонували нашу підтримку під час розслідування Україною наслідків та характеру (кібератаки) та відновлення від інцидентів. Зараз ми не можемо назвати відповідальних. Ми продовжуємо оцінку наслідків разом з українською стороною, але схоже, що вони мають обмежений характер, а робота сайтів відновлюється. Ми будемо консультуватись з союзинками та партнерами, включно з Україною щодо цієї ситуації", - заявили у Білому домі.

Додамо

В уряді США також відзначили, що готові надати Україні усю необхідну для відновлення допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель: ЄС готовий направити місію до України у зв'язку з кібератакою

Контекст

У ніч із 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, у тому числі МЗС, МОН та інші.

Не працювали сайти Міністерства закордонних справ та Міненерго, ДСНС та МОН. ЗМІ писали про те, що сайт КМУ також заблокований, проте станом на 8.30 працював доступ до урядової сторінки. Сайт “Дія” також “лежав”.

Зловмисники на головних сторінках цих сайтів розмістили повідомлення провокаційного характеру. При цьому в Мережі поширюється нібито заява самих хакерів, в якій стверджується, що “всі ваші особисті дані були завантажені у спільну мережу”.

Роботу здебільшого атакованих державних ресурсів уже відновлено. Контент сайтів при цьому залишився без змін, і витоку персональних даних не сталося, інші сайти відновлять роботу найближчим часом, зазначають у СБУ та Мінцифрі.

Наразі Держспецзв’язку спільно зі Службою безпеки України та кіберполіцією збирає цифрові докази та займається розслідуванням інциденту.

Теги по теме
Украина США Джо Байден
Источник материала
Поделиться сюжетом