Внаслідок нападу бойовиків на військовий пост в Пакистані загинув солдат
Внаслідок нападу бойовиків на військовий пост в Пакистані загинув солдат

Внаслідок нападу бойовиків на військовий пост в Пакистані загинув солдат

КИЇВ. 14 січня. УНН. Бойовики атакували армійський пост на північному заході Пакистану, що межує з Афганістаном, що призвело до запеклої перестрілки, внаслідок якої загинув солдат. Відповідальність за теракт взяли пакистанські таліби. Про це інформує УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Згідно з заявою військових, передсвітанкова атака відбулася в Банну, районі провінції Хайбер-Пахтунхва. Військові відкрили вогонь у відповідь, але неясно, чи зазнали нападники якихось втрат.

У своїй заяві про відповідальність, опублікованій в Twitter, пакистанські таліби не надали додаткових подробиць.

Також у п'ятницю пакистанські війська здійснили наліт на притулок бойовиків у північно-західному місті Міран-Шах, вбивши бойовика та заарештувавши двох підозрюваних, йдеться в окремій заяві військових.

Додамо

Хоча бойовики часто нападають на пости безпеки, а війська регулярно проводять рейди по сховищам бойовиків, останнє насильство відбулося наступного дня після того, як пакистанські таліби підтвердили вбивство в Афганістані колишнього представника угруповання.

Техрік-і-Талібан Пакистан, або ТТП, відомі як пакистанські таліби, поклялися помститися за його вбивство. У листопаді Пакистан оголосив про місячне припинення вогню з ТТП. Група стоїть за численними нападами на силовиків та цивільних осіб за останні 14 років.

Припинення вогню закінчилося 9 грудня, і з того часу угруповання відновило атаки на частково захоплені талібами території сусіднього Афганістану.

Теги по теме
Афганистан
Источник материала
Поделиться сюжетом