20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поліція відкрила справу через загибель туристки під час сходження на Говерлу
Поліція відкрила справу через загибель туристки під час сходження на Говерлу

Поліція відкрила справу через загибель туристки під час сходження на Говерлу

Поліція відкрила справу через загибель туристки / фото ДСНС України

Правоохоронці зайнялися трагічною загибеллю туристки з Одеської області під час сходження на Говерлу. Справу кваліфікували як нещасний випадок.

Про це повідомляє прес-служба поліції Івано-Франківської області.

"15 січня о 13:40 на лінію "102" надійшло повідомлення від рятувальників, що на синьому маршруті при сходженні на Говерлу три людини зрушили в обрив. Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи встановлено, що внаслідок падіння 57-жінка загинула, а 32-річна жінка та 34-річний чоловік травмувалися. Всі вони жителі Одеської області. Після падіння 32 - річна жінка змогла зателефонувати рятувальникам і повідомити про те, що трапилося", - йдеться в повідомленні.

Відзначається що проведення пошуково-рятувальних робіт було ускладнене складними погодними умовами та сильним поривчастим вітром. Правоохоронці оглянули тіло загиблої та не виявили слідів насильницької смерті.

За даним фактом відкрито провадження за частиною 1 статті 115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок".

Трагедія на Говерлі - що відомо

В Івано-Франківській області при сходженні на гору Говерлу одна людина загинула, ще двоє отримали травми. У ДСНС повідомили, що постраждалі туристи з міста Південне Одеської області.

Станом на 14:40, чоловіка 1987 року народження з травмою ноги рятувальники транспортували до спортивної бази "Заросляк" та передали медикам. О 14: 30 іншу травмовану туристку - жінку 1989 року народження, рятувальники знайшли, організовано її супровід. Ще одна жінка 1965 року народження загинула.

Пізніше стало відомо, що на Говерлу піднімалися дівчина, її наречений і його мати. До вершини гори не дійшли метрів 800 через лід і вітер. Тому почали спускатися назад, але послизнулися. Їх віднесло з гори.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • "Ялинкопад" в Україні: у кількох містах вітер повалив новорічні дерева (фото, Відео)
  • Сильний вітер пошкодив банер з портретом Бандери на фасаді Тернопільської ОДА
  • У Києві суд заарештував водія позашляховика, який жорстоко побив перехожого
Теги по теме
полиция
Источник материала
Поделиться сюжетом