На заході Афганістану стався землетрус магнітудою 5,6, загинуло понад 25 осіб
На заході Афганістану стався землетрус магнітудою 5,6, загинуло понад 25 осіб

На заході Афганістану стався землетрус магнітудою 5,6, загинуло понад 25 осіб

КИЇВ. 17 січня. УНН. Щонайменше 26 людей загинули внаслідок землетрусу на заході Афганістану у понеділок. Про це пише УНН з посиланням на NDTV.

Деталі

Жертви загинули внаслідок обвалення дахів їхніх будинків у районі Кадіс у західній провінції Бадгіс, повідомив представник провінції Баз Мохаммад Сарварі.

За даними Геологічної служби США, неглибокий землетрус мав магнітуду 5,6.

"П'ять жінок і четверо дітей серед 26 людей, які загинули внаслідок землетрусу", - сказав Сарварі, додавши, що ще четверо отримали поранення.

За його словами, землетрус також завдав збитків жителям району Мукр у провінції, але подробиці, зокрема про жертви, як і раніше, недоступні.

Доповнення

Афганістан вже перебуває на межі гуманітарної катастрофи, посиленої захопленням країни талібами у серпні, коли західні країни заморозили міжнародну допомогу та доступ до активів, які перебувають за кордоном.

Кадіс є одним з районів, які найбільше постраждали від руйнівної посухи, і за останні 20 років майже не отримав допомоги від міжнародних благодійників.

Країна часто страждає від землетрусів, особливо в гірському масиві Гіндукуш, який знаходиться недалеко від стику Євразійської та Індійської тектонічних плит.

Землетруси можуть завдати значної шкоди погано збудованим будинкам та будівлям у бідному Афганістані.

У 2015 році майже 280 людей загинули внаслідок потужного землетрусу магнітудою 7,5 з центром у гірському хребті, при цьому основна частина смертей припала на Пакистан. Під час цієї катастрофи 12 молодих афганських дівчаток були роздавлені в тисняві, коли намагалися покинути шкільну будівлю, що тремтіла.

Теги по теме
Афганистан
Источник материала
Поделиться сюжетом