"Велике будівництво" відбудує передаварійний міст на трасі Н-28 у Чернігівській області
"Велике будівництво" відбудує передаварійний міст на трасі Н-28 у Чернігівській області

"Велике будівництво" відбудує передаварійний міст на трасі Н-28 у Чернігівській області

«Велике будівництво» відбудує передаварійний міст на трасі Н-28 / фото facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

У Чернігівській області на мосту через річку Тетева, збудованому у 1973 році та визнаному передаварійним, за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" розпочався капітальний ремонт, що передбачає, зокрема, й розширення проїзної частини.

Про хід робіт на об'єкті у Facebook повідомив Укравтодор.

Наразі, коли дозволяють погодні умови, на мосту, розташованому на трасі Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка біля села Гасичівка Городнянської ОТГ, підрядник уже проводить бетонування ростверків та додаткових опор.

До початку ремонту міст мав ширину 7,1 м, а також тротуари загальною шириною 1,5 м. З такими параметрами мостом був ускладнений одночасний рух зустрічних потоків транспорту, до того ж старе полотно та несучі конструкції зносилися та були визнані передаварійними.

Під час капітального ремонту міст розширять до 11 метрів, ширину безпосередньо проїжджої частини буде збільшено до 8 метрів. Для цього мостобудівникам належить демонтувати зношені частини, встановити буронабивні палі та укласти нову монолітну прогонову конструкцію. Підрядник також змонтує нову систему водовідведення та облаштує технологічні проходи.

Нагадаємо, всього у межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" за два роки в Україні вже було відремонтовано та збудовано 560 мостів та штучних споруд. За два наступні роки має бути відновлено та збудовано ще 810 мостів.

Теги по теме
Владимир Зеленский Укравтодор
Источник материала
Поделиться сюжетом