Прем'єр Словаччини від імені уряду заявив про приналежність Криму Україні
Прем'єр Словаччини від імені уряду заявив про приналежність Криму Україні

Прем'єр Словаччини від імені уряду заявив про приналежність Криму Україні

КИЇВ. 20 січня. УНН. Прем'єр-міністр Едуард Хегер заявив, що уряд не зробить дій, які виправдовували б порушення Росією міжнародного права і анексію Криму. Про це УНН повідомляє з посиланням на словацьке видання Dennik.

Цитата

“Під час правління Роберта Фіцо (прем'єр країни з 2012 по 2018 рік - ред.) Словацька Республіка приєдналася до держав, які засудили анексію Криму і ввели санкції щодо Російської Федерації. У цій офіційній зовнішньополітичній лінії Словаччини з тих пір нічого не змінилося, її дотримуються всі члени уряду", — йдеться в заяві прем'єр-міністра.

Деталі

Така заява від Хегера надійшла після того, як віце-прем'єр Словаччини Річард Сулик відкинув економічні санкції проти Росії і поставив під сумнів їх зміст.

Зокрема, в інтерв'ю газеті Pravda, чиновник закликав до розвитку відносин з Москвою, заявивши, що Крим залишиться частиною Росії, а введені проти неї санкції тільки шкодять.

"Країни повинні між собою торгувати. Деякі наші словацькі експортери зазнали збитків від антиросійських санкцій. Санкції завдають шкоди, а росіяни в будь-якому випадку не повернуть Крим Україні. Потрібно дивитися вперед і будувати відносини з РФ", — заявляв він раніше.

Контекст

7 років тому, 20 лютого 2014 року, почалася збройна агресія Російської Федерації проти України. У цей день в український Крим почали прибувати російські військові підрозділи в рамках операції із захоплення півострова.

Незаконна спроба анексії АР Крим і міста Севастополя, а також подальше розв'язання збройного конфлікту на Донбасі стали етапами реалізації плану Росії, спрямованого на руйнування української державності, вказували в МЗС.

Теги по теме
Украина Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом