Вбивства та інші злочини Революції Гідності: суд розглядає справи проти 243 осіб
Вбивства та інші злочини Революції Гідності: суд розглядає справи проти 243 осіб

Вбивства та інші злочини Революції Гідності: суд розглядає справи проти 243 осіб

Вбивства та інші злочини Революції Гідності: суд розглядає справи проти 243 осіб - Фото 1
Вбивства та інші злочини Революції Гідності: суд розглядає справи проти 243 осіб - Фото 2
З'ясувалося, що першим загинув не Сергій Нігоян, а Юрій Вербицький.
Вбивства та інші злочини Революції Гідності: суд розглядає справи проти 243 осіб - Фото 3
Вбивства та інші злочини Революції Гідності: суд розглядає справи проти 243 осіб - Фото 4

Розслідування злочинів, вчинених під час Революції Гідності, все ще триває. Кримінальні справи порушено проти 243 осіб. Про це йшлося під час пресконференції до восьмої річниці загибелі Небесної Сотні, повідомляє сайт «Суспільне»

«Наразі в судах перебуває 120 кримінальних проваджень стосовно 243 осіб, - розповів прокурор Офісу генерального прокурора у справах Майдану Іван Бабенко. -  Впродовж 2021 року завершено та направлено до суду 29 актів щодо 44 осіб. За минулий рік поставлено сім вироків щодо восьми осіб. З цих вироків чотири — з реальними мірами покарання».

За даними слідчого Державного бюро розслідувань Дениса Кермана, в управлінні з розслідувань злочинів Майдану відомства перебувають 84 кримінальні провадження, що налічують понад 12 тисяч томів. 32 провадження зупинені, більшість — у зв'язку з розшуком осіб, решта 52 — розслідуються.

Також встановлено. що перелік Небесної сотні почався не з Сергія Негояна, як вважалось раніше, а Юрій Вербицький. Про це повідомив заступник начальника управління Державного бюро розслідувань Артем Яблонський

Суди щодо викрадення та вбивства Юрія Вербицького тривають.

«До суду були направлені обвинувальні акти щодо семи людей, з них чотирьох суд узяв під варту, - розповів прокурор Офісу генерального прокурора у справах Майдану Іван Бабенко. - Притягнуто до кримінальної відповідальності  двох працівників міліції — слідчого та оперуповноваженого, які виконували слідчо-розшукові дії з пошуку, і "тітушку" засуджено до 9 років позбавлення волі».

Нагадаємо, Юрія Вербицького (на фото) викрали разом з блогером, колишнім журналістом Ігорем Луценком. Це сталося 21 січня 2014 року. Луценко привіз пораненого активіста до офтальмолога. Там їх обох схопили, вивезли до лісу та катували. 

Як повідомив Ігор Луценко, один із обвинувачених, Сергій Мисливий, днями ледве не вийшов на волю. Він закликав Білоцерківський суд не повторювати «спецоперацію» літа 2021 року, внаслідок якої на волі опинився один із обвинувачених у вбивстві Юрія Вербицького.

Фото: Радіо Свобода
Теги по теме
Суд расследование
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader