Щось знають? Чому США почали термінову евакуацію своїх людей з України
Щось знають? Чому США почали термінову евакуацію своїх людей з України

Щось знають? Чому США почали термінову евакуацію своїх людей з України

У Державному департаменті США санкціонували початок добровільного від'їзду своїх співробітників і їх сімей з посольства в Києві.

Відповідну заяву американського Держдепу розміщено на офіційному веб-сайті відомства.

Причина такого рішення

Таке рішення у відомстві прийняли у зв'язку із загрозою вторгнення Росії в Україну.

Скріншот фрагмента поста Держдепартаменту США

Так, громадянам США, які перебувають в Україні, необхідно почати розглядати питання негайного виїзду з країни при використанні комерційних або інших приватних транспортних засобів.

Згідно з текстом повідомлення Держдепу, є інформація про плани Росії щодо серйозних військових дій проти України. Ситуація з безпекою, зокрема вздовж українських кордонів, на території окупованого Росією Криму і в східній частині країни, підконтрольній РФ, на думку представників відомства, може непередбачувано і різко погіршитися. До того ж, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявляв, що у разі будь-якого введення військ Росії в Україну, незалежно від їх масштабів, ці дії в США вважатимуть вторгненням.

У США остерігаються військового вторгнення РФ в Україну

"По всій Україні, в тому числі в Києві, регулярно проходять демонстрації, часом вони переходять у насильство", - написано в повідомленні.

Представники Держдепу також не рекомендують громадянам здійснювати поїздки на територію тимчасово окупованого Криму і в ОРДЛО. У США відзначають продовження зловживання з боку окупаційної влади з довільними ув'язненнями іноземців і місцевих жителів.

Примітка

Варто зазначити, що раніше в Держдепартаменті США спростовували інформацію, що публікується в ряді американських ЗМІ, про початок евакуації частини працівників посольства США з України.

Читайте також: "Путін буде наступати танками?"- Порошенко розповів про плани нападу Росії.

Також раніше портал MY.UA повідомляв: втеча від військових і підготовка "домашньої фортеці": українцям дали поради на випадок війни.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом