На Олімпіаді-2022 у Пекіні українцям заборонили стояти поряд із росіянами
На Олімпіаді-2022 у Пекіні українцям заборонили стояти поряд із росіянами

На Олімпіаді-2022 у Пекіні українцям заборонили стояти поряд із росіянами

У лютому почнуться Олімпійські ігри-2022, які пройдуть в Пекіні. Українським спортсменам заборонили перебувати поруч з росіянами з їх прапором і, тим більше, фотографуватися разом.

Про це пише "Суспільне".

Як вести себе в подібних ситуаціях

Про заборону розповів міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт на проводах українців до Пекіна. За словами глави міністерства, над цим питанням було проведено багато роботи, а зі спортсменами грунтовно поговорили. "У нас була онлайн-зустріч з усіма спортсменами і тренерами, як поводитися в таких ситуаціях, коли будуть провокації, як це було на літній Олімпіаді", - прокоментував Вадим Гутцайт.

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх сфотографувалася з російською легкоатлеткою Марією Ласіцкене; міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив про заборону на Олімпіаді-2022

Виявляється, українцям заборонено стояти біля росіян і робити з ними фотографії, тим більше, разом з прапором країни-агресора. А сама необхідність встановити заборону виникла після гучного скандалу на Олімпіаді в Токіо, коли на хвилі радості українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх сфотографувалася з російською легкоатлеткою Марією Ласіцкене.

Підготовка до зимової Олімпіади-2022

Команда, яка представлятиме Україну в Пекіні, вже повністю укомплектована. Цього року на зимові Олімпійські ігри поїдуть 45 спортсменів, які братимуть участь у 12-ти видах спорту, що є рекордною кількістю.

Зимова Олімпіада - 2022 пройде з 4 по 20 лютого в Пекіні

Цього року початок змагань призначено на 4 лютого. Вони триватимуть до 20 числа того ж місяця. Зауважимо, що росіянам через санкції WADA заборонено виступати під прапором Росії, замість нього збірна повинна використовувати прапор Російського олімпійського комітету.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Ф'юрі через Майка Тайсона обізвав Усика жіночим статевим органом.

Також ми писали, що Андрій Шевченко погодився стати тренером збірної Польщі за 2,5 млн євро на рік.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом