Чому український фільм "Стоп-земля" викликав бурхливу реакцію глядачів
Чому український фільм "Стоп-земля" викликав бурхливу реакцію глядачів

Чому український фільм "Стоп-земля" викликав бурхливу реакцію глядачів

В Україні відбулася прем'єра ігрового фільму з елементами документального кіно – "Стоп-Земля". Режисером виступила Катерина Горностай, для якої повний метр став першим у кар'єрі.

Подробиці пише видання Wonderzine.

Про що оповідає кіно

Фільм "Стоп-Земля" розповідає про будні звичайних українських школярів. Головна героїня Маша вчиться у випускному класі і готується вступити до університету. Одночасно з муками вибору свого майбутнього вона спілкується з однолітками, закохується в однокласника, листується з незнайомцем в соціальних мережах і просто живе.

В Україні відбулася прем'єра фільму "Стоп-Земля" Катерини Горностай

Багато хто лає фільм за те, що протягом усього хронометражу нічого не відбувається. Проте, кіно показує, якими думками і переживаннями живуть підлітки в Україні, через що можуть плакати і кричати, що їх шокує, а що дає поштовх до веселощів. Реальне перенесення буденності, яка іноді буває нецікава, - теж частина сюжету картини.

Реакція глядачів на фільм

Кіно піднімає традиційні для такого контингенту людей теми: відносини з батьками, сексуальні зв'язки, платонічна любов, переживання за майбутнє, нетрадиційні нахили, рефлексія, бунт проти суспільства і т.п. Саме за набір важливих аспектів шкільного життя глядачі полюбили фільм "Стоп-Земля" і пробачили деякі негативні моменти, зокрема, велику кількість нецензурної лексики і фальшивість фону, де відбуваються події.

Що цікаво, українські глядачі помітили: фільм не рясніє тематикою суїциду і депресії, що часто асоціюється з підлітковим періодом. Навпаки, герої Катерини Горностай - живі, а значить, шукають у своєму існуванні сенс, намагаються вмістити в собі безліч характеристик, якими наділені реальні люди.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що єдиний син знаменитої актриси наклав на себе руки через два дні після 26-річчя.

Також ми писали, що перший випуск сліпих прослуховувань на "Голос країни": кого обрали Потап, Полякова, Дорофєєва і Вакарчук.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом