Росія нападе 20 лютого?
Росія нападе 20 лютого?

Росія нападе 20 лютого?

Поки в штабі Операції Об'єднаних сил України думають над датою можливого вторгнення російської армії, експерти діляться думкою про ймовірність повноцінного нападу.

Про це заговорили в прямому ефірі "Україна 24".

Коли Росія нападе?

На тлі наростаючого військового конфлікту виникають припущення про дату вторгнення російських військ на територію України. Так, командувач Операцією Об'єднаних сил України в Донбасі Олександр Павлюк в інтерв'ю виданню The Times розповів, що цілком ймовірна дата - 20 лютого.

Командувач операцією Об'єднаних сил України в Донбасі Олександр Павлюк назвав дату можливого вторгнення Росії

По-перше, в цей день повинні завершитися зимові Олімпійські ігри-2022 в Пекіні. А президент РФ Володимир Путін сильно стурбований налагодженням відносин з урядом Китаю, тому не захоче затьмарювати важливу для цієї країни подію початком активних військових дій.

Друге, саме до цієї дати, 20 лютого, планується завершення спільних російсько-білоруських військових навчань на кордоні з Україною – "Союзна рішучість – 2022".

Яким буде напад

Свою думку в прямому ефірі на телеканалі "Україна 24" висловив глава Українського інституту морського права і безпеки Андрій Риженко. Він заявив, що тих військ, які зараз дислокуються біля українських кордонів у кількості 127 тисяч, не вистачить для повноцінного вторгнення в Україну.

Глава Українського інституту морського права і безпеки Андрій Риженко вважає, що Росія нападе локально

Тим не менш, Путін може почати кілька локальних атак, щоб розділити українські військові сили і не дати їм сконцентруватися в одному основному регіоні. Риженко не відкидає припущення, що дата 20 лютого – реальна. На думку експерта, цей час цілком можливий для початку вторгнення, але повноцінним воно бути не повинно.

Раніше портал MY.UA повідомляв, щось знають? Чому США почали термінову евакуацію своїх людей з України.

Також ми писали, що на Олімпіаді-2022 в Пекіні українцям заборонили стояти поруч з росіянами.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны