Без пленарних засідань: як працюватиме Рада після відкриття нової сесії
Без пленарних засідань: як працюватиме Рада після відкриття нової сесії

Без пленарних засідань: як працюватиме Рада після відкриття нової сесії

Відповідно до календарного плану роботи, наступні два тижні, крім 1 лютого, народні обранці працюватимуть в комітетах.

Рада збереться 1 лютого на відкриття сьомої сесії, а потім піде на двотижневий карантин через спалах коронавірусу. До засідань нардепи повернуться 15 лютого.

Про це заявив голова українського парламенту Руслан Стефанчук, закриваючи 28 січня шосту сесію дев’ятого скликання.

"Чергова сьома сесія Верховної ради України розпочне свою роботу у вівторок, 1 лютого 2022 року, о 10:00 годині. Шосту сесію Верховної ради України дев'ятого скликання оголошую закритою", - сказав спікер ВР.

Варто зазначити, що відповідно до календарного плану роботи ВР, який був ухвалений 27 січня, наступні два тижні, крім 1 лютого, коли буде відкриття сесії, народні депутати України працюватимуть в комітетах, тобто пленарних засідань не буде.

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, які питання Рада може розглянути 1 лютого. "У вівторок - ще ми складаємо (порядок денний). Я думаю, що ковід, війна", - зазначив Арахамія і додав, що також має бути розглянуте питання щодо ФОПів. Арахамія передбачає, що 1 лютого загалом буде розглянуто 3-4 законопроекти.

Від 2 до 4 лютого, а також від 7 до 11 лютого народні обранці працюватимуть у комітетах, фракціях та групах а до сесійної зали повернуться всередині наступного місяця - пленарні засідання відбудуться 15-18 лютого, 14 лютого тиждень має розпочатися з погоджувальної ради.

Нагадаємо, 26 січня речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук повідомила, що зафіксовано 17 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед її однопартійців, крім того хворіють 45 співробітників апарату Верховної Ради України. Щодня фіксується по 2-3 нові випадки зараження, додала вона.

Верховна Рада закликала міжнародні організації визначити час вступу України до НАТО

Источник материала
Поделиться сюжетом