Синоптик попередила про мокрий сніг і вітер у перші дні лютого – чи чекати потепління
Синоптик попередила про мокрий сніг і вітер у перші дні лютого – чи чекати потепління

Синоптик попередила про мокрий сніг і вітер у перші дні лютого – чи чекати потепління

Уже завтра, 5 лютого, в Україну прийдуть атмосферні фронти з північного заходу Європи. І, відповідно, принесуть сніг, мокрий сніг та посилення вітру. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Спочатку опади охоплять західну частину України та північну.

Більшість центральних областей потраплять у вологу повітряну масу в суботу вдень.

Південь та Схід України відчують прихід атмосферних фронтів із опадами вже аж пізно ввечері, 5 лютого, та вночі, 6 лютого.

Вітер у більшості областей буде північно-західний з переходом на південно-західний, поривчастий, місцями до штормових поривів.

Цей перехід до південного напрямку спричинить потепління.

Найближчої ночі ще буде морозно в Україні, -2°C...-9°C, на Півночі -7°C...-12°C. Вищими очікуються нічні градуси не на Півдні – що було б логічно, а на Заході, десь близько нуля.

Проте вдень у суботу, 5 лютого, температура повітря повсюди в Україні підвищиться, хіба в східних областях ще затримається невеликий мороз. А ось у неділю й у східній частині також потепліє.

Скрізь в Україні 6 лютого передбачається протягом дня 0°C...+3°C, на Півдні +2°C...+6°C.

Завтра на Київ набіжать хмари. 5 лютого у столиці йтиме сніг, вдень переходитиме у мокрий сніг. Найближчої ночі -6°C...-9°C, завтра вдень потепліє до відлиги, посилиться вітер.

У неділю суттєвих опадів у Києві не буде, очікується тепла вітряна погода.

"Тому плануйте невеличкі подорожі-прогулянки сьогодні й у неділю", – радить синоптик.

Як повідомляв 5.UA, через діяльність людини найближчими роками клімат Землі повернеться на 3 мільйони років назад. Науковці пов'язують це з рівнем вуглекислого газу.

Окрім того, якщо людство не докладе більше зусиль для боротьби зі зміною клімату, уже до 2100 року можуть повністю зникнути білі ведмеді, які зараз живуть в екстремальних умовах.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Дивіться також фотогалерею за темою:

Теги по теме
Украина прогноз погоды непогода снег
Источник материала
Поделиться сюжетом