Хто такий депутата від "Слуги народу" Сергій Кузьміних, якого затримало НАБУ?
Хто такий депутата від "Слуги народу" Сергій Кузьміних, якого затримало НАБУ?

Хто такий депутата від "Слуги народу" Сергій Кузьміних, якого затримало НАБУ?

7 лютого чинного народно депутата від партії "Слуга народу" Сергія Кузьміних затримали співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в повідомленнях НАБУ і САП у Telegram.

Нардеп перебував у розшуку

Нагадаємо Сергій Кузьміних перебував у розшуку, НАБУ оголосило про це 3 лютого. За кілька днів до цього, 31 січня, Генеральна прокуратура повідомила про підозру нардепу за ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Політика "спіймали на гарячому" правоохоронці, коли той отримував хабар у розмірі 558 тис.грн за сприяння укладенню контрактів між приватними фірмами і лікарнею в Житомирській області.

Сергія Кузьміних зі "Слуги народу" спіймали на отриманні хабара в 558 тис. грн

Рішення про розшук було прийнято через низку факторів. Зокрема, депутат систематично не з'являвся на виклики правоохоронних органів, вдома теж був відсутній, від детективів Бюро переховувався. Пізніше адвокати повідомляли, що Кузьміних знаходиться в медичному закладі, але відмовлялися уточнювати, в якому саме.

Запобіжний захід для корупціонера

Представники НАБУ і САП поки не прокоментували, де відшукався нардеп. У всякому разі, була здійснена процедура затримання. Незабаром йому вручать клопотання про обрання запобіжного заходу.

НАБУ і САП знайшли розшукуваного Сергія Кузьміних, здійснили процедуру затримання, йому незабаром оберуть запобіжний захід

Зауважимо, Сергій Кузьміних є членом Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, головою підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності. Тому свої корупційні справи промишляв дослідним шляхом, як і отримання неправомірної вигоди.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що знову збрехали: патрульний заявив, що в Мережу потрапило не все відео з місця ДТП з Трухіним.

Також ми писали, що "Зеленський трухнув": Олександр Лукашенко пояснив, чому в України немає шансів перемогти у війні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом