Скільки грошей потрібно українцям для комфортного життя? Сума здивувала
Скільки грошей потрібно українцям для комфортного життя? Сума здивувала

Скільки грошей потрібно українцям для комфортного життя? Сума здивувала

Згідно з опитуванням дослідницької компанії Gradus Research, для стабільного і комфортного життя українцям в більшості випадків достатньо 25 тисяч гривень на місяць в якості зарплати.

Про це свідчать дані на офіційному сайті Gradus Research.

Яка мрія українців про заробітну плату

В якості респондентів виступили люди різної вікової категорії і місця проживання. Результати виявилися неоднорідні. Так, в середньому, одному українцю вистачить приблизно 25 тисяч гривень, щоб влаштувати комфортне проживання. Хоча для жителів Києва такої суми недостатньо: їм потрібно від 35 тисяч зарплати на місяць і вище.

Дослідницька компанія Gradus Research запитала українців, яку зарплату вони вважають достатньою для комфортного життя

Що цікаво, різняться бажання у людей різного віку. "Найбільші матеріальні претензії - у людей середнього віку: 30 тис. грн, а найменші – у молодих і літніх респондентів, їх влаштує щомісячний дохід в 20 тис.", - йдеться в дослідженні Gradus Research.

До речі, якщо порівняти відповіді між чоловіками і жінками різного віку, що першим чомусь потрібно на 5 тисяч більше зарплати, ніж другим.

Ставлення до зростання цін на продукти

Також компанія запитала респондентів, які їхні прогнози на зростання цін на продукти харчування в 2022 році. На думку 97,1% опитаних, ціни зростуть у будь-якому випадку. Але для старших людей ймовірність підвищення більша, ніж для молоді. Директор компанії Євгенія Близнюк вважає, що такий результат залежить від досвіду старшого покоління.

Різниця результатів опитування компанії Gradus Research заснована на різному сприйнятті молодого і старшого поколінь

Те саме стосується небажання зберігати заощадження у валюті: цей варіант обрали лише 6,9% респондентів. "У них (молодого покоління) немає історичної пам'яті обвалів, коли "долар по 4" перетворювався в "долар по 8", а потім в "долар по 30", і це при наявності валютних кредитів",- стверджує Євгенія Близнюк.

Раніше портал MY.UA повідомляв, хто такий депутата від "Слуги народу" Сергій Кузьміних, якого затримало НАБУ?

Також ми писали, що 100 тисяч на відкриття бізнесу: кому держава дає гроші і як їх отримати.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны