СБУ запобігла теракту в Києві, затримавши ворожого агента з Білорусі: з'явилося відео
СБУ запобігла теракту в Києві, затримавши ворожого агента з Білорусі: з'явилося відео

СБУ запобігла теракту в Києві, затримавши ворожого агента з Білорусі: з'явилося відео

СБУ нейтралізує загрози вибухової діяльності проти української держбезпеки України - під час спеціальної операції співробітники служби викрили ворожого агента, який вів підготовку у скоєнні теракту в Києві.

Йдеться про місцевого жителя, завербованого представниками білоруської держструктури. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Детальніше про спецоперацію СБУ

Зловмисник був затриманий в момент скоєння спроби підпалити автомобіль поруч з будівлею однієї з київських громадських організацій.

СБУ запобігла теракту в Києві

Слідчо-оперативні дії співробітників СБУ призвели до встановлення причетності затриманого також до залякування журналістів та іноземців за допомогою погроз і провокацій. Також біля їх місцезнаходження в Києві злочинець здійснював не відповідні правді повідомлення про мінування.

Українській спецслужбі також вдалося викрити зловмисника в причетності до організації несанкціонованих акцій протесту поряд із зарубіжними дипломатичними представництвами, які проходили з використанням деструктивної агітації.

Ворожий агент намагався розхитати внутрішньополітичну обстановку в Україні і дискредитувати нашу державу перед країнами Євросоюзу і жителями Білорусі.

Він також займався збором даних про військовослужбовців України з прикордонної території.

Слідство встановило, що зловмисник був завербований через анонімну групу в месенджері Telegram. З кураторами він зв'язувався при використанні заборонених російських електронних поштових сервісів.

За підривну діяльність йому з-за кордону надсилали гроші на банківську карту.

У рамках підготовки до теракту зловмисник купив автомобіль, легкозаймисті матеріали та піротехніку.

За якими статтями проходить підозрюваний?

Зловмисника затримали за статтею 208 КПК України. Йому повідомили про підозру у скоєнні злочину і далі в суді буде вирішуватися питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Зловмиснику обиратиметься запобіжний захід у суді

Кримінальним провадженням, розпочатим слідчими СБУ, передбачено досудове розслідування для визначення кваліфікації всіх злочинів, скоєних зловмисником. Справу порушено статтями 111 і 258 КК. Йдеться про держзраду і терористичний акт.

Викриття правопорушень проводили співробітники кіберпідрозділу СБУ та Нацполіції за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури Києва.

Читайте також: трагедія відібрала люблячого батька у трьох дітей: подробиці загибелі українця в Литві.

Ще раніше ми писали, що у Києві біля будівлі СБУ сталася стрілянина, ветерана АТО відвезла "швидка".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом