Росія планує підірвати Керченський міст, щоб виправдати напад на Україну
Росія планує підірвати Керченський міст, щоб виправдати напад на Україну

Росія планує підірвати Керченський міст, щоб виправдати напад на Україну

Розвідники спільноти InformNapalm отримали інформацію про заплановану Росією диверсію "під чужим прапором" проти російських "іміджевих" об'єктів.

На такі дії РФ нібито готова піти, щоб виправдати подальшу агресію по відношенню до України, йдеться в повідомленні керівника InformNapalm Романа Бурко в Facebook.

Детальніше про ймовірну диверсію

За словами Бурко, інсайдери з окупованої Росією території Кримського півострова повідомили InformNapalm, що РФ готується створити саѕиѕ belli для виправдання агресії проти української сторони. Одна з передбачуваних опцій російської спеціальної служби - диверсія "під чужим прапором" проти своїх же стратегічних об'єктів, включно з Кримським мостом.

Скрін поста Бурко в Facebook

На думку Романа Бурко, ці дані - не просто чергова спроба залякування, адже в останні дні й інші джерела InformNapalm повідомляли інформацію, яка може доповнити це попередження.

Згідно з відомостями Бурко, зараз з невідомої причини російські війська займаються проведенням підводно-технічних робіт, очищаючи морські розсіюючі виходи транспортного переходу через Керченську протоку в забороненому для плавання районі. При проведенні таких робіт дотримується сувора конспірація і заборонено використання засобів радіозв'язку.

Додаткова інформація

У перші дні лютого 2022 року в 561 аварійно-рятувальному центрі РФ, розташованому в місті Севастополь, велися випробування безекіпажного плавзасобу невідомої конструкції. Центр використовується не тільки при підготовці водолазів рятувальних служб, а й при навчанні військових сил спецоперацій. Йдеться про бойових плавців, які навчені знищенню кораблів і об'єктів прибережної інфраструктури (мостів, причалів і т.д.).

561 аварійно-рятувальний центр РФ розташований в місті Севастополь

Бурко додав, що паралельно цим діям ведеться інформаційна кампанія Росії з фейковими повідомленнями про "терористичні загрози від України".

Нагадаємо, що СБУ запобігла теракту в Києві, затримавши ворожого агента з Білорусі: з'явилося відео.

Також повідомлялося, що експрезидент закликав атакувати Москву в разі нападу на Київ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом