Вчені з Єльського університету вирішили перевірити, чи може обмеження споживання калорій покращити здоров’я у людей.
Дослідники набрали 200 піддослідних. Вони визначили базову кількість кілокалорій для кожного учасника, а потім попросили частину людей скоротити їх споживання на 14%. Інші продовжували їсти як харчувалися.
За добровольцями спостерігали потім упродовж двох років. Дослідники побачили, що вилочкова залоза — один із ключових органів, що підтримують роботу імунної системи — у тих, хто споживав менше калорій, було менше жиру та більший функціональний обсяг. Крім того, вчені побачили, що група, яка їла менше, мала помітні зміни в експресії генів жирової тканини. Таким чином, рахувати калорії і стежити за тим, скільки з’їв, може бути корисним.
Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед прийняттям рішення щодо здоров’я порадьтеся з фахівцем