Військовий експерт пояснив, яку роль готує Путін Лукашенку
Військовий експерт пояснив, яку роль готує Путін Лукашенку

Військовий експерт пояснив, яку роль готує Путін Лукашенку

Путін може руками Лукашенка зробити якусь капость Україні
фото: Reuters

«Росія може завдати авіаційний чи ракетний удар по Україні руками Білорусі»

Путін навмисно демонізує Лукашенка, аби в якомусь випадку його використати як «проксі» та його руками зробити якусь капость Україні. Таку думку у інтерв’ю «Главкому» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський. Ще один можливий варіант – просто здати бацьку Заходу і провести в Білорусі демократичні вибори. І новий президент наступного дня сидітиме в кабінеті Путіна і просити нові подачки. Але для Заходу це буде символічним сигналом.

«Звісно, небезпека з боку Білорусі існує. Я не вірю в перехід білоруськими військами кордону, але чому б російським військам, переодягнутим в білоруську форму, цього не зробити? І чому б російським військам, які там під прикриттям залишаться, не завдати авіаційний чи ракетний удар по нашій критичній інфраструктурі руками Білорусі?», – сказав експерт.

У той же час Микола Сунгуровський вважає, що останні погрози Путіна використати ядерну зброю, якщо Захід та Україна підуть на окупований Крим, – це страшилки, розраховані на обивателів та вразливих європейських політиків.

«Більшу загрозу несе якраз дестабілізаційний період в Україні, викликаний якимись кібератаками чи діями диверсійних груп, коли можуть виникнути аварійні ситуації навіть на атомних енергоблоках», – пояснив свою думку експерт.

Раніше повідомлялося, що Білорусь перетворюється на російський плацдарм для можливого військового вторгнення в Україну.

Також білоруська опозиціонерка, кандидатка у президенти Білорусі на виборах 2020 року Світлана Тихановська вважає, що білоруські армійці проти того, щоб брати участь у військовому вторгнення РФ на територію України.

Крім того, Лукашенко пригрозив відключити Україні електрику та зупинити постачання палива.

Источник материала
Поделиться сюжетом