Хто такий Олег Царьов, якого Росія хоче поставити замість президента в Україні?
Хто такий Олег Царьов, якого Росія хоче поставити замість президента в Україні?

Хто такий Олег Царьов, якого Росія хоче поставити замість президента в Україні?

Як повідомляє американська розвідка, якщо Росія зважиться на вторгнення, не виключено, що маріонетковий уряд в Україні очолить екснардеп від політсили "Партія регіонів" Олег Царьов.

Відповідну інформацію публікує Financial Times.

Чи може Олег Царьов стати главою "уряду" у разі захоплення України?

Згідно з текстом матеріалу видання, про те, що Царьов - можливо кандидат Путіна на "пост" лідера зміни режиму в Україні, повідомила американська розвідка, поширивши це припущення між учасниками розвідувального Альянсу "П'ять очей": США, Великобританією, Австралією, Канадою і Новою Зеландією.  Відповідними відомостями з виданням нібито поділився чиновник, який побажав дотримуватися анонімності.

Варто зазначити, що цим припущенням були здивовані представники політичних кіл як України, так і Росії, адже в даний час Царьов є керуючим санаторіями на території окупованого РФ Криму. Financial Times отримали коментар колишнього нардепа. Так, Царьов назвав ситуацію досить кумедною і зазначив, що не є достатньо важливою персоною для такого "посту".

Олег Царьов

"Подивися на мене. Мене навіть не запрошують виступати на (російському - ред.) державному телебаченні, тому що я недостатньо важливий. Я директор санаторію в Ялті", - здивовано зазначив Царьов.

У виданні, посилаючись на думку аналітиків, зробили висновок, що очікувати призначення Царьова на "посаду" глави маріонеткового уряду ще більш безглуздо, ніж в контексті попередніх імен, згаданих розвідкою США і Великобританії, що наводить на роздуми, чи дійсно так добре Захід орієнтується в планах Кремля щодо України.

Довідка

Царьов був депутатом ВР України чотирьох скликань, в останній з яких пройшов у складі "Партії регіонів" (з 2012 по 2014 рік). Навесні 2014 року висував свою кандидатуру на пост президента, але пізніше її зняв.

Царьов у Раді представляв "Партію регіонів"

Влітку цього ж року парламент позбавив Царьова депутатської недоторканності і дозволив його заарештувати у зв'язку з підозрою в сепаратизмі, проте Царьов втік на територію окупованого Донбасу, де його призначили на "пост спікера парламенту Союзу народних республік". Йдеться про орган проросійських бойовиків, діяльність якого була спрямована на об'єднання "парламентів" самопроголошених республік.

Раніше на MY.UA: чому канцлер Німеччини довго не втручався в конфлікт, а тепер їде до Києва і Москви?

Ще ми писали, що СБУ терміново заявила, до якої війни потрібно готуватися українцям.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны