Експерти зазначають, що зернобобові дозволяють захистити організм від багатьох хвороб. Серед них – ожиріння. Докладніше – у статті.
Зернобобові допомагають зміцнити імунітет та захистити від різних хвороб. Наприклад, з COVID-19. Важливу роль відіграють такі продукти і у боротьбі із зайвою вагою, контролі маси тіла.
При ожирінні цільнозернові та сушені бобові продукти допомагають завдяки особливій речовині. Це харчові волокна (клітковина). Фахівці стверджують, що така їжа є одним із найефективніших джерел клітковини.
Серед видів зернобобових, які рекомендується вживати, можна назвати сушену квасолю, нут, зелену та червону сочевицю, булгур. Крім того, з додаванням таких продуктів можна приготувати багато смачних страв.
У наукових працях зернобобові характеризуються як «цінна їжа», що допомагає боротися з ожирінням. Подібний ефект можна помітити, якщо вживати ці продукти три чи чотири рази на тиждень.
Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.