Президент Євроради ініціював конференцію донорів для допомоги Україні
Президент Євроради ініціював конференцію донорів для допомоги Україні

Президент Євроради ініціював конференцію донорів для допомоги Україні

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Президент Європейської Ради Шарль Мішель ініціював проведення конференції донорів для підтримки України. Про це він сказав у середу під час виступу в Європарламенті, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми знаємо, що те, що відбувається, вже спричиняє щоденний значний економічний вплив на Україну. І ми хотіли б підтримати ініціативу комісії щодо мобілізації 1,2 мільярда доларів у вигляді макрофінансової допомоги. Я думаю, що ми маємо піти далі з партнерами. Ось чому я хотів би запустити тут ініціативу у межах тісної співпраці між Україною та Європейським Союзом – конференцію донорів, щоб мати можливість підтримати стійку економічну ситуацію в Україні", - заявив президент Євроради.

Деталі

Він звернувся до українського народу, заявивши, що Європа не залишить українців на самоті.

Мішель також звернувся до Росії, зазначивши, що вона має вибір – або війна і жертви, або дипломатичні переговори та співпраця.

Що було раніше

1 лютого 2022 року на тлі втрати доступу до міжнародних ринків капіталу через підвищену геополітичну невизначеність та її вплив на економічну ситуацію в Україні Єврокомісія внесла пропозицію щодо надання нового макрофіну в 1,2 млрд у вигляді кредитів для зміцнення стабільності в Україні.

Минулого тижня країни ЄС підтримали рішення Єврокомісії щодо надання Україні нової макрофінансової допомоги.

Теги по теме
Украина Евросоюз
Источник материала
loader
loader