Росія бреше про відведення військ і вже перекинула міст біля кордону Білорусі та України
Росія бреше про відведення військ і вже перекинула міст біля кордону Білорусі та України

Росія бреше про відведення військ і вже перекинула міст біля кордону Білорусі та України

Недалеко від українського кордону, на території Білорусі, почали будувати міст через річку Прип'ять. За цими діями ретельно стежить західна розвідка і військові чиновники Америки.

Про це повідомляє видання CNN.

Почали зводити об'єкт інфраструктури

Згідно з інформацією першоджерела, скупчення військових поблизу білоруського села Вепрі почалося ще 10 лютого. Цей факт підтвердили супутникові знімки Maxar і Planet. А опісля - Міністерство оборони Білорусі. Зауважимо, населений пункт розташовується в 6 кілометрах від українського кордону. Там протікає річка Прип'ять, і наявність техніки обумовлена тим, що через річку зводять міст.

Супутникові знімки Maxar і Planet показали, що недалеко від України через річку Прип'ять будують тактичний міст

За цими діями дуже уважно стежать на Заході і в США, оскільки пов'язують будівництво із загрозою потенційного нападу Росії. Щоб підтримати війська, Російська Федерація облаштовує інфраструктуру для більш легкого переміщення техніки і армії.

"Росія будує мости, польові госпіталі, всі види допоміжної інфраструктури. Ось чому ми дійсно не сприймаємо всерйоз їхні заяви про деескалацію", - повідомило джерело телеканалу CNN.

Пояснюють військовими навчаннями

Поки немає конкретних даних, чиїми силами та ініціативою будують міст. Можливо, цим займається тільки Білорусь, адже країна не приховує, що є другом РФ і найближчим військовим соратником.

Білорусь пояснює наявність військових біля українського кордону закінченням "Союзної рішучості-2022"

Розвідка і військові експерти припускають, що міст планують використовувати для вторгнення в Україну з півночі, щоб поступово напасти на Київ. І хоча Америка не вірить, що в Кремлі вирішили відступити, точні дати вторгнення невідомі.

Зауважимо, у Білорусі наявність військових у селі Вепрі як завжди пояснюють російсько-білоруськими навчаннями "Союзна рішучість-2022". Ось тільки вони приходять до свого завершення в кінці лютого.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Києві оновили інтерактивну карту з адресами бомбосховищ: де ховатися.

Також ми писали, що Петро Порошенко запропонував незгодним українцям їхати в Ростов до Віктора Януковича.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом