Роскомнагляд вимагає видалити статті за розслідуваннями Навального від ще 5 ЗМІ
Роскомнагляд вимагає видалити статті за розслідуваннями Навального від ще 5 ЗМІ

Роскомнагляд вимагає видалити статті за розслідуваннями Навального від ще 5 ЗМІ

Це тексти про «палац Путіна», статки олігархів, перельоти коргі Шувалова на приватних літаках тощо.

Ще п'ять російських ЗМІ отримали вимоги Роскомнагляду видалити публікації за матеріалами розслідування команди опозиційного політика Олексія Навального. Про це повідомляє проєкт «Радіо Свобода» «Север. Реалии»

Повідомлення Роскомнагляду прийшли сайтам «Медіазона» та Republic, які визнані іноагентами. Також їх отримали Znak.com, Forbes та RTVI.

У випадку невиконання вимог регулятора протягом доби цим ЗМІ погрожують блокуванням. Роскомнагляд посилається на вимогу Генпрокуратури, в якій йдеться про те, що публікації поширюють матеріали забороненої в Росії організації. 

Від редакції «Медіазони» відомство вимагає видалити текст про сім'ю прем'єр-міністра Росії Михайла Мішустіна, написаний за матеріалами розслідування Навального. У ньому йшлося про елітну нерухомість синів прем'єра.

Republic зобов'язали видалити колонку Олега Кашина «Інфляція компромату», де йдеться про розслідування Навального про Михайла Мішустіна та реакцію на нього з боку прем'єра.

Видання Znak.com має видалити сім публікацій, у тому числі замітки з розслідувань про «палац Путіна» в Геленджику, сім'ю спікера Держдуми В'ячеслава Володіна, про особняк екс-заступника голови «Газпрому» Валерія Голубєва і про квартиру глави Ростуризму Зарини Догузової за 60 мільйонів рублів.

Журнал Forbes також зобов'язали видалити сім публікацій. Серед них і тексти, опубліковані шість років тому. Це новини з розслідувань щодо авіперельотів на приватному літаку коргі колишнього віце-прем'єра Ігоря Шувалова, про таємну нерухомість екс-прем'єра Дмитра Медведєва, телеведучу Наілу Аскер-заде і фонд «Іннопрактика», який очолює дочка президента Катерина Тихонова.

Видання RTVI зобов'язали видалити чотири публікації з розслідування команди Навального.

Нагадажмо, подібні вимоги були Роскомнагляд висунув і до інших російських видань: Znak.com, «Медуза», «Эхо Москвы», «Свободные новости» тощо. Сайт каналу «Дождь» зняв публікації зі свого сайту. Так само зробила «Медуза» через загрозу блокування свого ресурсу.

«Радіо Свобода» та «Настоящее время» відмовилися це зробити.

9 червня 2021 року суд у Москві визнав Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального та його штаби екстремістськими організаціями. Після цього ФБК припинив існування. Сам Навальний перебуває у колонії.

Фото з сайту Navalny.com

Теги по теме
Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом