Рада осудила признание “ЛДНР” и призвала ввести жесткие санкции против РФ
Рада осудила признание “ЛДНР” и призвала ввести жесткие санкции против РФ

Рада осудила признание “ЛДНР” и призвала ввести жесткие санкции против РФ

Верховна Рада підготувала заяву, у якій засудила незаконне визнання Росією псевдореспублік “ЛДНР” і закликала міжнародних партнерів запровадити санкції проти РФ.

За відповідну постанову №7088 проголосували 336 народних депутатів.

У документі йдеться про те, що визанням псевдореспублік “ДНР” і “ЛНР” Росія порушила державний суверенітет і територіальну цілісність України і вийшла в односторонньому порядку з Мінських угод.

У звязку з цим Верховна Рада закликає іноземні держави не визнавати терористичні угруповання. Також народні депутати просять запровадити додаткові, жорсткі секторальні, фінансові та персональні санкції проти Росії та її керівництва.

Серед обмежень, про які просять парламентарі, є замороження запуску російського газопроводу Північний потік-2, відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT та заборона експорту до РФ високих технологій, зокрема тих, що стосуються російського військово-промислового комплексу та енергетичного сектору.

Крім того, народні депутати закликали уряди і парламенти іноземних держав сприяти зміцненню та обороноздатності України і прискорити надання комплексної, зокрема оборонної допомоги, спрямованої на посилення здатності нашої держави реагувати на загострення безпекової ситуації з боку РФ, а також підтримувати економіку та фінансову стабільність України.

Доповнюється…

Теги по теме
ОРДЛО ДНР ЛНР
Источник материала
Поделиться сюжетом