Луганська область готова організувати гуманітарний коридор для виїзду цивільних з ОРДЛО
Луганська область готова організувати гуманітарний коридор для виїзду цивільних з ОРДЛО

Луганська область готова організувати гуманітарний коридор для виїзду цивільних з ОРДЛО

Луганська область готова організувати гуманітарний коридор для виїзду мирних громадян із окремих районів Донецької та Луганської областей, заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телеканалу "ДОМ".

За його словами, у Луганській області з українського боку діють три КПВВ – "Станиця Луганська", "Золоте" та "Щастя", але повноцінний пропуск людей через лінію дотику здійснюється лише через перший, а два інших окупаційні адміністрації відмовляються відкривати зі свого боку протягом кількох років.

"До пандемії КПВВ "Станиця Луганська" мав можливість пропуску 15 тис. осіб протягом робочого дня, тобто в зимовий період з 8 до 16 години. Зараз потік, звичайно, суттєво менший. Але я назвав цифру, яку КПВВ може пропустити легко ", – зазначив очільник ОДА.

Пропускна спроможність КПВВ дозволяє організувати гуманітарний коридор для виходу мирних жителів з окупованої території й цю ідею вже обговорили з віцепрем'єр-міністром – міністром із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук, уточнив він.

"Ми розуміємо, що Російська Федерація здатна на будь-які провокації. І я не виключаю такої історії, що ми зробимо гуманітарний коридор, а вони його самі обстріляють і потім звинуватять українські війська в цьому. Як це було, наприклад, із дитячим садочком у Станиці Луганській. Це найсвіжіший приклад. Коли в дитячий садок потрапив снаряд, що вони сказали? Що це їхній садок, а ми його розстріляли", – додав Гайдай.

Нагадаємо, окупанти вранці 17 лютого обстріляли з артилерії Станицю Луганську. Один зі снарядів влучив у дитсадок. На час обстрілу малеча вже була в закладі, але, на щастя, не постраждала. Двоє виховательок отримали контузії. 

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Теги по теме
Обстрел ОРДЛО КПВВ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны