Найкращий спосіб схуднути – вживання великої кількості білка
Найкращий спосіб схуднути – вживання великої кількості білка

Найкращий спосіб схуднути – вживання великої кількості білка

За словами лікаря, при схудненні важливо звертати увагу на білкові продукти. Справа в тому, що цей елемент допомагає контролювати апетит. Докладніше – у матеріалі.

Серед шанувальників дієт часто точаться суперечки про те, що краще: їсти знежирені продукти або вживати менше вуглеводів. Проте, за словами доктора Майкла Мослі, найбільшу роль у контролі апетиту відіграє інший елемент – білок.

Щодня отримувати достатньо білка дуже важливо. Міститься ця речовина, наприклад, у яйцях, рибі, тофу. На думку вчених Девіда Раубенхаймера та Стіва Сімпсона, через недостатнє споживання білка зараз ми й спостерігаємо епідемію ожиріння.

Якщо людина не буде їсти достатньо білкової їжі, то у неї з’явиться сильний потяг до їжі та до переїдання. Вона стане їсти дуже багато, навіть не усвідомлюючи цього, щоб заповнити баланс білка. За словами вчених, щоденний раціон повинен складатися з 15-20 відсотків білка, тобто приблизно з 100 грамів речовини за умови, що ви в день вживаєте 2000-2500 кілокалорій.

Головна ж причина набору ваги, як зазначають фахівці, – у тому, що навколо нас багато ультра-переробленої їжі, багатої на жири та вуглеводи. Подібні продукти містять мало білка. В результаті люди переїдають.

Доведено все це завдяки дослідженню, результати якого були опубліковані в 2011 році у виданні PLOS One. Взяли участь в експерименті 22 здорові людини. Їм потрібно було просто вгамувати голод за допомогою різних закусок та іншої їжі. Водночас добровольці не знали, що насправді їхні страви хоч і були однаковими за калорійністю, містили різну кількість білків. Усього експеримент тривав чотири дні.

В один із днів страви для піддослідних містили 10 відсотків білка, в інший – 15 відсотків, у третій – 25 відсотків. У результаті виявилося, що при вживанні їжі з меншою кількістю білка вони щодня споживали в середньому на 210 кілокалорій більше. Крім того, вони відзначали, що після сніданку, куди входили продукти з невеликою кількістю білка, вони вже через пару годин відчували голод, хоча споживали вони те саме число кілокалорій. Приклади таких варіантів сніданку – яйця/риба та пластівці/тости.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Источник материала
loader
loader