"Російський військовий корабель, іди..." : військові з острова Зміїний живі і знаходяться в полоні
"Російський військовий корабель, іди..." : військові з острова Зміїний живі і знаходяться в полоні

"Російський військовий корабель, іди..." : військові з острова Зміїний живі і знаходяться в полоні

Дуже хорошу новину повідомили Військово-морські сили ЗСУ: бійці на острові Зміїний, яких всі вважали загиблими через бомбово-штурмовий удар, живі!

Про це повідомили Військово-морські сили ЗСУ на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Українців тримають у полоні

Нагадаємо читачам, що 24 лютого до острова, на якому дислокувалися 13 бійців Ізмаїльського прикордонного загону, підійшло два російські військові кораблі – крейсер "Москва" і патрульний корвет "Василь Биков". На пропозицію здатися або потрапити під бомбово-штурмовий удар, військовослужбовці відповіли словами, які сьогодні перетворилися на лозунги по всій країні: "Російський корабель, йди нах*й".

Кілька днів вважалося, що бійці були вбиті. Але пізніше з'явилася інформація про те, що їх взяли в полон. Для перевірки цих даних і надання допомоги 26 лютого був посланий цивільний корабель "Сапфір" з гуманітарною допомогою.

Російська пропаганда не знає меж

На борту судна також перебували отці Василь Вирозуб і Олександр Чоков з помічниками. Але російські військові незаконно захопили корабель, що є порушенням правил і звичаїв війни, а також міжнародного гуманітарного права. Але тепер Україна точно знає, що бійці зі Зміїного живі, і докладе максимум зусиль для їхнього повернення додому.

Російські окупанти захопили цивільне судно" Сапфір", яке везло гуманітарну допомогу для полонених бійців на острові Зміїний

А в цей час російська пропаганда працює щосили. На новинних каналах РФ поширюється інформація, ніби влада України "забула" і без докорів сумління "поховала" своїх підлеглих. Тих самих, які сміливо двічі відбили напади російських окупантів і не могли більше чинити опір через відсутність БК.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Кличко попередив, що диверсанти почали позначати газові труби.

Також ми писали, що "Нам боляче і соромно": російські зірки масово висловлюються проти війни з Україною.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом