Платити чи ні? Що робити з комунальними платежами під час війни
Платити чи ні? Що робити з комунальними платежами під час війни

Платити чи ні? Що робити з комунальними платежами під час війни

В Україні введено воєнний стан. Значить, багато сфер життя можуть бути зупинені на невизначений час. Це стосується і оплати комунальних послуг.

Подробиці пише видання "Сьогодні".

Українці бояться пені

Оскільки в країні зараз ведуться активні бойові дії в багатьох населених пунктах, в тому числі – в столиці, люди відірвані від реального світу і не можуть здійснювати певні дії. Наприклад, заплатити за воду, світло і газ. Хтось думає, що під час війни за ці послуги зовсім не обов'язково платити, оскільки потрібно думати про свою безпеку і допомогу військовим.

Що робити з комунальними платежами під час війни

Також постає питання, чи буде нараховуватися пеня за прострочення платежів. Цієї цифри в своїх платіжках бояться українці мало не більше самого рахунку. Але поспішимо заспокоїти: пеня і так не налічувалася, оскільки в Україні тривала пандемія і карантин. І в разі воєнного стану про це теж не потрібно переживати.

Платити чи ні?

Поки від Кабінету Міністрів не надійшло офіційного рішення з цього питання. Але є поради від експертів. Зокрема, фахівець з питань в області ЖКГ Христина Ненно рекомендує не прострочувати платежі, якщо є така можливість. Але не переживати про них в першу чергу, якщо доводиться піклуватися про збереження життя.

Чи можна не платити за комунальні послуги, якщо сидиш в бомбосховищі і намагаєшся вижити?

Представники з "Нафтогазу" говорять точно так само: ми розуміє ситуацію в країні і неоднозначне становище кожного українця, але при можливості краще оплатити комунальні послуги.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Google Maps заблокував в Україні деякі функції заради нашої безпеки.

Також ми писали, що не допомагайте ворогові: чати в WhatsApp, Viber, Telegram, Facebook заполонили диверсанти.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом