Як розмовляти з росіянами, яким промили мізки пропагандою: відповіді на фейки
Як розмовляти з росіянами, яким промили мізки пропагандою: відповіді на фейки

Як розмовляти з росіянами, яким промили мізки пропагандою: відповіді на фейки

Російська пропаганда настільки сильно вкоренилася в голові багатьох жителів РФ, що вони серйозно вважають війну в Україні спецоперацією з викорінення нацизму. І таких фейків величезна кількість.

Щоб боротися з впевненими у своїй правоті росіянами і доносити їм правду, створений документ зі спростуваннями, про що повідомляє комунікаційне агентство Postmen.

Спецоперація, нацисти і стрілянина по військовій інфраструктурі

Одні з найпоширеніших фейків, якими російська пропаганда годує голови звичайних жителів РФ, - проведення в Україні не війни, а так званої спецоперації з викорінення нацизму при владі. Саме денацифікація є головною метою всього, що відбувається, але не варто переживати, адже армія знищує тільки військову інфраструктуру, щоб змусити нацистів здатися.

Росіянам багато років відомі пропагандисти "ллють у вуха" фейки про українських нацистів

Цим фейкам можна і потрібно протистояти в розмові з росіянами. Більш того, якщо у них немає ніяких доказів правоти, то у народу України – безліч реальних фото і відео, як військовослужбовці РФ бомблять мирні міста і вбивають ні в чому не винних жителів. Просто покажіть ці моторошні кадри співрозмовнику і запитайте, чи є це виправданням боротьби з неіснуючим нацизмом.

Україна сама бомбить міста

Ще один вкрай популярний фейк. Але і на нього є варіанти відповіді в наданому документі. Наприклад, ви можете парирувати тим, що докази випуску ракет з боку Росії супутник надає щодня, тоді як в України до початку війни навіть не було стільки зброї, щоб випустити по містах.

Як протистояти російській пропаганді і розмовляти з росіянами, якщо вони вірять фейкам

Аналогічні тези про те, що Україна сама себе обстрілює, російські ЗМІ використовували ще при висвітленні подій на Донбасі. Але міжнародні спостерігачі ОБСЄ жодного разу цього не підтвердили. Стратегія "обстрілювати себе, щоб звинуватити інших" використовується російською армією, але не українською. Інакше міжнародне співтовариство не об'єдналося б проти Росії настільки сильно.

Раніше портал MY.UA повідомляв, "Скоро почнуть п**дитися за буханець хліба": у Росії критична ситуація через санкції.

Також ми писали, що прикордонники повідомили, де найкраще перетинати кордон українським біженцям.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом