Затримали двох буковинців, які намагалися підкупити прикордонника на Порубному
Затримали двох буковинців, які намагалися підкупити прикордонника на Порубному

Затримали двох буковинців, які намагалися підкупити прикордонника на Порубному

Чоловіки призивного віку запропонували гроші працівниці прикордонної служби, щоб безперешкодно перетнути державний кордон. За скоєне зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Співробітники Чернівецького районного управління поліції задокументували факт надання неправомірної вигоди 4 березня. 26-річний житель села Прут спільно з 30-річним жителем села Магала на автомобілі «Mercedes-Benz Sprinter» прибули до контрольно-пропускного пункту «Порубне». В подальшому буковинці надали інспектору прикордонної служби 200 євро за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону. Для подальшого документування протиправних дій буковинців, працівники державної прикордонної служби повідомили поліцейських. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили чоловікам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали порушників в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Нагадаємо: згідно Указу Президента України В. Зеленського № 64/2022 від 24 лютого 2022 року у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. На період дії правового режиму воєнного стану чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі України.

Теги по теме
Черновицкая область задержание граница взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом