Чому НАТО не закриває небо над Україною, а Росія змінює тактику війни
Чому НАТО не закриває небо над Україною, а Росія змінює тактику війни

Чому НАТО не закриває небо над Україною, а Росія змінює тактику війни

Вже 12 днів триває повномасштабна війна Російської Федерації з Україною. Окупанти не дотримуються правил і законів ведення війни, обстрілюючи цивільних, житлові квартали і приватні сектори.

Подробиці пише видання "Слово і Діло".

Чому НАТО не реагує на прохання про закрите небо

Який день Україна благає членів Альянсу закрити небо над Україною, що дозволило б завдати нищівного удару по Росії. Адже тоді країна-агресор не зможе наносити ракетні удари. На жаль, країни НАТО впевнені, що пряме втручання призведе до більш запеклої і масштабної війни в Європі.

НАТО не закриє небо над Україною, щоб не було прямого зіткнення Європи з Росією

Саме цього конфлікту НАТО намагається уникнути. На думку військового експерта Олега Жданова, не варто очікувати закриття неба, краще шукати інші шляхи і методи боротьби. Наприклад, через прямі домовленості з країнами-партнерами, а також домагаючись передачі протиповітряної оборони і літаків для битви в повітрі.

Росія змінює тактику і залякує партнерів

Володимир Путін заявив, що Росія розглядатиме спроби інших країн встановити безпольотну зону над Україною як пряму участь у військових діях. Що, знову-таки, лякає Європу і заважає закрити небо. На жаль, якщо Україна не вистоїть проти агресора, він може поставити на коліна і НАТО, і ЄС. Швидше за все, домовитися з Путіним буде неможливо.

Росія змінила тактику і почала бомбити цивільну інфраструктуру України

Тим не менш, Кремль розуміє, що блискавичного захоплення України не вийшло, через що відбувається різка зміна тактики. У прямому зіткненні зі Збройними силами України російські окупанти програють, і їх єдиний спосіб боротися - посіяти паніку і бомбити цивільну інфраструктуру.

Фактично вибору в Україні немає: або повна капітуляція, або стовідсоткова перемога. Підписання будь-яких домовленостей за типом Мінських угод означатиме перенесення війни на невизначений час. Олег Жданов впевнений, що поточний тиждень буде визначальним у війні і покаже, на чиєму боці перевага.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Повний пи*дець": економісти доступно пояснили, що чекає росіян через санкції.

Також ми писали, що Росія заздалегідь підготувала статтю про перемогу "русского мира над малоросами".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом