В Україні придумали, куди подіти тіла загиблих окупантів
В Україні придумали, куди подіти тіла загиблих окупантів

В Україні придумали, куди подіти тіла загиблих окупантів

У Кабміні визначилися з порядком забезпечення збору тіл загиблих російських загарбників.

Відповідні норми містяться в розміщеному 5 березня постанові уряду.

Мета прийняття постанови

Згідно з поясненням, постанову прийняли для того, щоб запобігти погіршенню санепідемситуації та виникненню небезпечних інфекційних хвороб в Україні, які може спричинити наявність на території проведення військових дій трупів загиблих.

Порядок забезпечення збору тіл загиблих російських окупантів

Відповідно до постанови, представники військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування повинні забезпечити організований збір тіл.

Скріншот фрагмента постанови Кабміну

Так, у військових адміністраціях створять відповідні спецгрупи з представників таких відомств і організацій як сили терроборони ЗСУ, Нацгвардія, Нацполіція, ДСНС, бюро судмедекспертизи, слідчі правоохоронні органи, громадські та релігійні об'єднання, волонтерські групи.

Спеціальним групам нададуть патологоанатомічні мішки для збору та перевезення тіл, гігієнічні засоби, обмундирування та засоби для фіксації на фото, спеціалізований транспорт для перевезення тіл.

Також в ході збору трупів у разі, якщо буде така можливість, будуть залучати журналістів для фото - і відеозйомки, щоб зафіксувати процеси здійснення зазначених заходів і надалі інформувати про реальність наслідків військового вторгнення РФ в Україну.

Збір тіл окупантів фіксуватимуть на відео та фото

Щоб отримати оперативну інформацію від ЗСУ та правоохоронців про місця, де знаходяться тіла, можна буде звернутися до спеціального кол-центру при Нацполіції.

Перевезення тіл буде по можливості здійснюватися в морги. Як альтернатива, можливі й інші певні місця для окремого зберігання. Пізніше іхбудут розміщувати в спеціальних рефрижераторах на залізнодорожній базі або в причепах-авторефрижераторах.

Коли накопичення тіл в моргах або пунктах збору буде повним, їх доставлять у єдиний центр, з якого в подальшому транспортують до кінцевого пункту призначення - в Росію.

Передачу тіл на територію Росії та тимчасово окупованої території України здійснюватимуть за участю представників міжнародних організацій після завершення таких процедур як остаточне встановлення, впізнання, ідентифікація осіб загиблих, що проводяться протягом не більше 15 днів.

У разі наявності невпізнаних, невстановлених, неідентифікованих тіл (останків) загиблих, їх залишать на зберіганні в рефрижераторах в пунктах їх збору до моменту, коли не будуть встановлені особи загиблих.

Читайте також: "Це очевидно": заступник міністра оборони України Анна Маляр назвала переможця у війні.

Ще нагадаємо, що Росія заздалегідь підготувала статтю про перемогу "русского мира над малоросами".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны