Британія відмовиться від імпорту російської нафти до кінця 2022 року
Британія відмовиться від імпорту російської нафти до кінця 2022 року

Британія відмовиться від імпорту російської нафти до кінця 2022 року

КИЇВ. 8 березня. УНН. Велика Британія поступово припинить імпорт російської нафти і нафтопродуктів до кінця 2022 року. Про це заявив у вівторок прем'єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ще одним економічним ударом по путінському режиму після його незаконного вторгнення в Україну стане те, що Велика Британія перестане залежати від російської нафти протягом цього року, грунтуючись на нашому жорсткому пакеті міжнародних економічних санкцій", — йдеться в заяві Джонсона.

"Працюючи з промисловістю, ми впевнені, що цього можна досягти протягом року, надавши достатньо часу компаніям для адаптації та забезпечивши захист споживачів", - додав він.

Деталі

Міністр підприємництва, енергетики та промислової стратегії Квасі Квартенг закликав підприємства використовувати решту цього року для забезпечення плавного переходу і заявив, що уряд створить робочу групу для роботи з фірмами з пошуку альтернативних постачальників.

"Цей перехід дасть ринку, підприємствам і ланцюжкам поставок більш ніж достатньо часу, щоб замінити російський імпорт, який становить 8% попиту у Великій Британії", — сказав він.

Він також сказав, що вивчає варіанти припинення британського імпорту російського газу, на частку якого припадає близько 4% поставок в країні.

Раніше

Як повідомив раніше президент США Джо Байден, Сполучені Штати оголосили заборону на будь-який імпорт російської нафти, газу та енергії.

Теги по теме
Великобритания
Источник материала
loader
loader